Actueel

03 dec

Start pilot praktijkonderwijs/vmbo-onderbouwklas

In schooljaar 2019/2020 mogen maximaal 30 praktijkscholen (pro) starten met een pilot waarbij een pro-school in samenwerking met een vmbo-school een onderbouwklas inricht voor leerlingen op het grensvlak pro/vmbo.

Lees verder

14 nov

Minister van Engelshoven lanceert nieuw mbo-portal KiesMBO.nl

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven lanceerde vandaag op het Helen Parkhurst college in Almere ‘KiesMBO.nl’: de nieuwe mbo-portal voor leerlingen en studenten die een keuze willen maken voor studie en beroep.

Lees verder

12 nov

De subsidie korte scholingstrajecten vo wordt verlengd en voor PIE maximaal vergoed

Leraren die een kort scholingstraject willen volgen omdat ze een passende bevoegdheid willen halen voor het voortgezet onderwijs kunnen daarvoor subsidie aanvragen.

Lees verder

01 nov

10.000ste inschrijving Bijscholing VMBO

31 oktober is Jessica Hoegée, docent Groen aan Helicon VMBO in Kesteren, in de bloemetjes gezet als 10.000ste inschrijver van een cursus in het kader van Bijscholing VMBO.

Lees verder

28 okt

Schoolexamens ontwikkelen? Laat je ondersteunen!

Er zijn weer nieuwe data gepland voor trainingen op het gebied van versterking van het schoolexamen vmbo.

Lees verder

15 okt

Impressie bijeenkomst 'De school is van ons'

‘Hoe krijgen we leerlingen en studenten weer op het puntje van hun stoel?’ Zelden wordt het aan hen zelf gevraagd. Hoe zouden zij zelf het onderwijs willen inrichten? Met deze uitdagende vragen gingen leerlingen, studenten en docenten van VO tot en met HBO met elkaar in gesprek op vrijdag 16 maart op de KNVB Campus in Zeist. De bijeenkomst ‘De school is van ons’ werd georganiseerd door De Vooruitdenkerij samen met het netwerk Leraren met Lef en de Stichting Platforms VMBO.

Lees verder

10 okt

Subsidie voor bevoegdheidstrajecten PIE

Via de subsidie ‘korte scholingstrajecten VO’ kan voor PIE-docenten voor maximaal drie modules (van ieder € 6000,-) subsidie aangevraagd worden.

Lees verder

01 okt

Laatste aanvraagronde vakmanschapsroute vmbo-mbo

In de maand oktober 2018 is het voor de laatste keer mogelijk een aanvraag in te dienen voor een vakmanschaproute vmbo-mbo. Een vakmanschaproute heeft betrekking op een doorlopende leerlijn vmbo-mbo niveau 2 (BOL en BBL), waarin vanaf leerjaar 3 vmbo gewerkt wordt aan één onderwijsprogramma tot en met het diploma niveau 2.​

Lees verder

01 okt

Sterk Techniekonderwijs

Het is alweer even geleden dat er in het regeerakkoord 100 miljoen (per jaar) beloofd is voor techniek. Intussen hebben vmbo-scholen het eerste geld ontvangen. € 1500,- per leerling in de profielen BWI, PIE en M&T en € 17,50 voor elke leerling in een beroepsgerichte leerweg van het vmbo, klas 3 en 4. Dat laatste bedrag wordt begin 2019 aangevuld met € 32,50 per leerling en is bedoeld voor het maken van plannen om techniek in de regio te versterken.

Lees verder

21 aug

Denk mee met OCW over actuele onderwijsthema's

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil door middel van de Lerarencommunity OCW onderwijsprofessionals uit de praktijk gaan betrekken bij de ontwikkeling van beleid.

Lees verder