Actueel

01 nov

Skills Talents, dé teamvakwedstrijden voor het vmbo. Meedoen?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende wedstrijden kunnen leerlingen die een vmbo-opleiding volgen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Lees verder

11 okt

Wijzigingen in regelgeving eindtoetsing basisschool

Er zijn drie wijzigingen in de regelgeving bij de eindtoets PO: een verhoging van de IQ grens, het toevoegen van de adviescategorie ‘Praktijkonderwijs / VMBO Basis’ en het opnemen van gezamenlijke ankeropgaven.

Lees verder

02 okt

Onderzoek naar kwalitatief goed lesgeven vmbo gestart

Onderzoeksbureau ResearchNed voert momenteel een onderzoek uit naar wat docenten en scholen in het vmbo echt nodig hebben om kwalitatief goed onderwijs te bieden.

Lees verder

19 sep

Vandaag werken aan het onderwijs van morgen? Doe mee!

Curriculum.nu is op zoek naar leraren, schoolleiders en scholen die mee willen werken aan het curriculum in het primair en voortgezet onderwijs.

Lees verder

31 aug

Aanbod schoolexaminering SPV ’17-’18

Het schoolexamen neemt in het nieuwe vmbo een belangrijke plaats in en moet dan ook van goede kwaliteit zijn. Bekijk de flyer voor een overzicht van het trainingsaanbod en om u in te schrijven.

Lees verder

29 aug

Nieuw aanbod op bijscholing vmbo

Bijscholing vmbo loopt in elk geval nog tot het eind van dit kalenderjaar (2017). Bijna al de cursussen zijn gevalideerd voor het lerarenregister. Kijk voor meer informatie op www.bijscholingvmbo.nl.

Lees verder

29 aug

Maak kennis met de schoolexamenbank

In het nieuwe schooljaar organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten voor scholen om nader kennis te maken met Schoolexamenbank vmbo.

Lees verder

23 aug

Nieuwe publicatie' Samenwerken aan beroepsonderwijs'

In deze uitgave wordt in grote lijnen én in dezelfde woorden uitgelegd hoe het vmbo en het mbo zijn georganiseerd. Het is van twee kanten leesbaar. Een apart vmbo-deel én een apart mbo-deel.

Lees verder

10 jul

Onderwijsaanbod VO stabiel

Het onderwijsaanbod in het voortgezet onderwijs is ten opzichte van vorig jaar niet verschraald, ook niet voor de technische profielen in het vmbo. Wel zorgt leerlingendaling voor kleinere afdelingen, met name in het technisch vmbo.

Lees verder

26 jun

Brief bevoegdheden beroepsgerichte vakken

Op 23 juni 2017 is een nieuwe versie van de brief bevoegdheden beroepsgerichte vakken naar alle vmbo-scholen gestuurd.

Lees verder