Actueel

19 sep

Vandaag werken aan het onderwijs van morgen? Doe mee!

Curriculum.nu is op zoek naar leraren, schoolleiders en scholen die mee willen werken aan het curriculum in het primair en voortgezet onderwijs.

Lees verder

31 aug

Aanbod schoolexaminering SPV ’17-’18

Het schoolexamen neemt in het nieuwe vmbo een belangrijke plaats in en moet dan ook van goede kwaliteit zijn. Bekijk de flyer voor een overzicht van het trainingsaanbod en om u in te schrijven.

Lees verder

29 aug

Nieuw aanbod op bijscholing vmbo

Bijscholing vmbo loopt in elk geval nog tot het eind van dit kalenderjaar (2017). Bijna al de cursussen zijn gevalideerd voor het lerarenregister. Kijk voor meer informatie op www.bijscholingvmbo.nl.

Lees verder

29 aug

Maak kennis met de schoolexamenbank

In het nieuwe schooljaar organiseren we drie voorlichtingsbijeenkomsten voor scholen om nader kennis te maken met Schoolexamenbank vmbo.

Lees verder

23 aug

Nieuwe publicatie' Samenwerken aan beroepsonderwijs'

In deze uitgave wordt in grote lijnen én in dezelfde woorden uitgelegd hoe het vmbo en het mbo zijn georganiseerd. Het is van twee kanten leesbaar. Een apart vmbo-deel én een apart mbo-deel.

Lees verder

10 jul

Onderwijsaanbod VO stabiel

Het onderwijsaanbod in het voortgezet onderwijs is ten opzichte van vorig jaar niet verschraald, ook niet voor de technische profielen in het vmbo. Wel zorgt leerlingendaling voor kleinere afdelingen, met name in het technisch vmbo.

Lees verder

26 jun

Brief bevoegdheden beroepsgerichte vakken

Op 23 juni 2017 is een nieuwe versie van de brief bevoegdheden beroepsgerichte vakken naar alle vmbo-scholen gestuurd.

Lees verder

13 jun

Enquête CSPE

Bijna 700 mensen hebben de afgelopen weken de enquête CSPE ingevuld. Door middel van deze enquête vragen we uw mening over de afdelings CSPE’s van de afgelopen examenperiode.

Lees verder

06 jun

Subsidie aan te vragen voor doorstroomprogramma’s vmbo-mbo en vmbo-havo

Scholen kunnen vanaf 1 juni 2017 subsidie aanvragen voor het inrichten van een doorstroomprogramma vmbo-mbo en/of vmbo-havo.

Lees verder

31 mei

Steeds minder leerlingen kiezen voor een praktijkgerichte vmbo-opleiding

Vakscholen wankelen door de druk van opleidingsniveau, zo bericht het Algemeen Dagblad op 30 mei 2017.

Lees verder