100 miljoen voor techniek

De komende jaren komt er veel geld beschikbaar voor het stimuleren van techniekonderwijs in de regio. Komend schooljaar ontvangen vmbo-scholen met de profielen BWI, PIE en M&T al een bedrag per leerling om hun inventaris op orde te brengen, extra mensen aan te stellen of scholing te volgen. Vanaf 2020 kunnen samenwerkende scholen budget aanvragen. Met dat geld kunnen zij, samen met het mbo en het bedrijfsleven, hun plannen uitvoeren waarmee ze de kwaliteit van het techniekonderwijs in hun regio kunnen verhogen en het aanbod dekkend en toekomstbestendig kunnen maken.

OCW, DUS-I en SPV informeren u graag over de techniekgelden tijdens drie regionale bijeenkomsten. Deze worden gehouden op:
• Dinsdag 19 juni: Aristo, Vestdijk 30, Eindhoven
• Maandag 25 juni: Jaarbeurs MeetUp, Jaarbeursplein 6A, Utrecht
• Dinsdag 3 juli: Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Zwolle

De bijeenkomsten beginnen om 14.30 met een inloop, 15.00 start van het plenaire gedeelte en dan vanaf 16.00/16.30 informatiemarkt, gelegenheid tot vragen en netwerkborrel tot 17.30. Deskundigen van OCW, DUS-I en SPV zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie over deze bijeenkomsten en de mogelijkheid om u daarvoor aan te melden vindt u op de website van Rijksoverheid.
Vanaf 19 juni is de website www.sterktechniekonderwijs.nl online met antwoorden op veel gestelde vragen en de mogelijkheid om zelf uw vragen te stellen.