Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

03 - 12 - 2021

Voorlichting CSPE

Op 8 en 9 februari 2022 organiseren we weer de jaarlijkse voorlichting over het CSPE. Jammer genoeg niet in de vorm van een examenfestival, maar in de vorm van een Zoommeeting. Deskundigen van Cito en CvTE informeren u over het examen en u kunt, via Zoom, uw vragen stellen. Vragen stellen kan ook al bij aanmelding. Uiteraard worden deze vragen doorgestuurd naar de deskundigen. Om de groepen niet te groot te maken zijn er verschillende sessies per profiel. Deze voorlichting kan alleen gevolgd worden door examinatoren in een profiel. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Vakoverstijgende informatie

Elke vakinhoudelijke sessie begint met een presentatie met vakoverstijgende informatie. De focus ligt daarbij op wat anders is dan in voorgaande jaren. Omdat de laatste afname van de CSPE’s als centraal examen dateert van 2019 wordt niet alleen dat wat nieuw of anders is in het vakoverstijgende deel van de presentatie toegelicht, maar er wordt ook, hoewel echt op hoofdlijnen enige aandacht gegeven aan de algemene structuur van het CSPE.

Vakspecifieke deel

In het tweede deel is er de mogelijkheid om aan de toetsdeskundigen van Cito vragen te stellen over de voorbereiding, de afname en de correctie van het CSPE van het betreffende profielvak. Het verdient de voorkeur om voorafgaand aan de voorlichting de informatie die beschikbaar is via Examenblad en zending A te bestuderen.

Let op: het vakspecifieke deel van de voorlichting CSPE is achteraf niet terug te kijken, mist u de voorlichting dan mist u dus ook de informatie.

Meld u aan voor de voorlichting

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT