Actueel

05 apr

100 Miljoen beschikbaar voor techniek

In het nieuwe regeerakkoord van het nieuwe kabinet staat dat er structureel 100 miljoen per jaar beschikbaar komt voor het technisch vmbo!

Lees verder

05 apr

Wilt u ons vertellen wat u vindt van de vernieuwde beroepsgerichte programma's?

SLO zoekt docenten (en vierdejaars leerlingen) die een vragenlijst in willen vullen, om daarmee te helpen de invoering van de beroepsgerichte programma's te evalueren.

Lees verder

03 apr

Geef uw mening over het CSPE

De CSPE-enquête staat online vanaf 3 april tot 15 juni. Wilt u uw mening mee laten tellen bij het vaststellen van de normering dan moet u de enquête uiterlijk 29 mei invullen.

Lees verder

08 mrt

Internetconsultatie wet doorstroomrecht vmbo-havo

Tot 2 april 2018 ligt het wetsvoorstel dat regelt dat leerlingen met een vmbo tl of gl diploma ongehinderd door kunnen stromen naar de havo, voor voor consultatie. Geef uw mening over dit wetsvoorstel!

Lees verder

21 feb

Het vmbo en zijn leerlingen

In dit boekje vindt u informatie over o.a. de onderbouw en bovenbouw, de leerwegen in het vmbo en de varianten, profielen en vakkenpakketten, de organisatie van het onderwijs en doorstroommogelijkheden.

Lees verder

21 feb

Notitie: Waar een wil is, is een (leer)weg

Deze notitie geeft een overzicht van cruciale punten die soepel lopende leerroutes vmbo-mbo bevorderen dan wel in de weg staan.

Lees verder

19 feb

Subsidie beschikbaar voor versterking cultuureducatie vmbo, vso en pro

Scholen in het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs kunnen dit jaar (alsook in 2019 en 2020) subsidie aanvragen voor projecten die helpen de cultuureducatie te versterken en verankeren.

Lees verder

15 feb

Minister wil meer waardering voor praktisch onderwijs: 'Het vmbo mag er zijn'

Ouders moeten af van het idee dat vmbo niet goed genoeg is voor hun kind. Dat zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). "Het vmbo mag er gewoon zijn.

Lees verder

08 feb

MBO toelatingsrecht: aanmelden vóór 1 april 2018

Vanaf het schooljaar 2018-2019 geldt onbeperkt toelatingsrecht voor jongeren die aan het mbo willen studeren. Dan hebben alle jongeren die zich vóór 1 april aanmelden recht op toelating tot de mbo-instelling waar ze zich aanmelden.

Lees verder

01 feb

Project Gluren bij de buren in Zevenaar

Dit project van het Liemers College is bedacht om docenten uit het voortgezet onderwijs (vo) en leerkrachten uit de bovenbouw van het primair onderwijs (po) bij elkaar in de keuken te laten kijken.

Lees verder