Actueel

21 feb

Het vmbo en zijn leerlingen

In dit boekje vindt u informatie over o.a. de onderbouw en bovenbouw, de leerwegen in het vmbo en de varianten, profielen en vakkenpakketten, de organisatie van het onderwijs en doorstroommogelijkheden.

Lees verder

21 feb

Notitie: Waar een wil is, is een (leer)weg

Deze notitie geeft een overzicht van cruciale punten die soepel lopende leerroutes vmbo-mbo bevorderen dan wel in de weg staan.

Lees verder

19 feb

Subsidie beschikbaar voor versterking cultuureducatie vmbo, vso en pro

Scholen in het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs kunnen dit jaar (alsook in 2019 en 2020) subsidie aanvragen voor projecten die helpen de cultuureducatie te versterken en verankeren.

Lees verder

15 feb

Minister wil meer waardering voor praktisch onderwijs: 'Het vmbo mag er zijn'

Ouders moeten af van het idee dat vmbo niet goed genoeg is voor hun kind. Dat zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). "Het vmbo mag er gewoon zijn.

Lees verder

08 feb

MBO toelatingsrecht: aanmelden vóór 1 april 2018

Vanaf het schooljaar 2018-2019 geldt onbeperkt toelatingsrecht voor jongeren die aan het mbo willen studeren. Dan hebben alle jongeren die zich vóór 1 april aanmelden recht op toelating tot de mbo-instelling waar ze zich aanmelden.

Lees verder

01 feb

Project Gluren bij de buren in Zevenaar

Dit project van het Liemers College is bedacht om docenten uit het voortgezet onderwijs (vo) en leerkrachten uit de bovenbouw van het primair onderwijs (po) bij elkaar in de keuken te laten kijken.

Lees verder

01 feb

Skills The Finals, het grootste beroepen-event van nederland

Het grootste beroepen-event van Nederland wordt van 15 tot en met 17 maart gehouden in Overijssel met 1000 (v)mbo finalisten, een kweekvijver voor de arbeidsmarkt.

Lees verder

30 jan

Leernetwerken formatief evalueren voor VMBO beroepsgerichte scholen

Is formatief evalueren een speerpunt binnen uw school? Wil het team hier komende jaren mee aan de slag? Dan is een leernetwerk formatief evalueren misschien iets voor u!

Lees verder

24 jan

VMBO Examenfestival: met voorlichting over CSPE’s

De tweede voorlichtingsbijeenkomst over de CSPE’s 2018 vindt plaats op donderdag 22 maart 2018 bij Regardz/WTC in Arnhem en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees verder

19 jan

Schoolexamens ontwikkelen? Laat je ondersteunen!

OCW heeft besloten om ook in 2018 de trainingen op het gebied van de versterking van het schoolexamen vmbo te blijven subsidiëren. Er zijn weer nieuwe data gepland voor alle trainingen.

Lees verder