Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

23 - 05 - 2024

Behoeftepeiling bijeenkomst leerwerktrajecten

In het schooljaar 2023-2024 volgen ongeveer 1480 leerlingen een leerwerktraject. Na een afnemend aantal leerlingen in de periode rond 2020 neemt het aantal leerlingen in lwt weer toe. Bekend is dat een groot aantal scholen leerwerktrajecten aanbiedt. Dat is mooi, want daarmee wordt maatwerk aan leerlingen geboden, maar het betekent ook dat op individuele scholen vaak maar een beperkt aantal leerlingen deelneemt aan een leerwerktraject.
Rond leerwerktrajecten komen bij SPV en SBB relatief veel vragen binnen. Vragen die vaak betrekking hebben op wat moet en wat mag, maar ook vragen naar voorbeelden en contacten met andere scholen.

SPV en SBB beantwoorden uw vragen graag, maar vragen zich gelijktijdig af of er behoefte is aan een fysieke bijeenkomst van mensen die betrekken zijn bij een leerwerktraject bij hen op school. Door middel van bijgaande vragenlijst willen we die behoefte peilen en willen we graag weten over welke onderwerpen u geïnformeerd wilt worden. We vragen docenten en/of hun leidinggevenden betrokken bij een leerwerktraject de vragenlijst voor 15 juni in te vullen en uw collega’s te wijzen op deze behoeftepeiling.
Op basis van de reactie besluiten we of, aan het begin van het nieuwe schooljaar, er een bijeenkomst rond leerwerktrajecten georganiseerd wordt.

Het is niet meer mogelijk deel te nemen.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.