Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

07 - 05 - 2018

Bevoegdheid PIE

Lange tijd was er onduidelijkheid over de vraag hoe docenten een bevoegdheid PIE kunnen verwerven. Die onduidelijkheid is voorbij. Op twee manieren kunnen de lessen PIE bevoegd gegeven worden:

1. Door docenten die samen de onderdelen van PIE afdekken en daarmee teambevoegdheid hebben. Even leek het erop dat deze ruimte tot 2021 gegeven zou worden, maar dat blijkt onjuist. Ook na 2021 mogen docenten op basis van een teambevoegdheid PIE geven.

2. Door het verwerven van de bevoegdheid PIE. Dit kan voor zittende docenten door deel te nemen aan een assessment waarin duidelijk wordt welke vaardigheden een docent beheerst en welke verder ontwikkeld moeten worden. Door het volgen van bijscholing bijvoorbeeld via bijscholingvmbo.nl kunnen docenten vaardigheden verwerven. Gevalideerde bijscholingscursussen worden in het assessment gehonoreerd.

Bijscholing     

Meer nieuws

Andere nieuwsberichten die interessant zijn voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Meer nieuws
23 juni - 2022
Nieuwe voorzitter SPV
23 juni - 2022
Mag je profielmodulen als beroepsgericht keuzevak inzetten?
23 juni - 2022
Save the date: conferentie SBO

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.