Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

14 - 04 - 2022

CVI op toer 2022

Op 31 mei en 1 juni 2022 vindt de CVI op toer, 2e versie plaats. Het delen van innovatieve ideeën, unieke vernieuwende concepten en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen, dat blijft de kern van de CVI activiteiten. Tijdens CVI op toer zijn er nieuwe vormen zoals de “impact sessie”, open-space sessies en andere verrassende sessie-vormen naast de bekende MBO talks en world café sessies.

Het programma van 31 mei en 1 juni 2022 wordt wederom gevuld met actieve sessies, naast ROC Mondriaan zullen in Den Haag de landelijke MBO-scholen en onderwijspartners goed vertegenwoordigd zullen zijn. De eerste dag (dinsdag 31 mei) staat in het teken van VO – MBO thema’s, zoals doorstroming, samenwerking en verbinding. 

De toekomst van het beroepsgerichte (v)mbo

Bij de start van de vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo is afgesproken dat een nieuwe actualisering niet tien jaar op zich mocht laten wachten. Daarom heeft SPV het initiatief genomen om, met het veld, een toekomstvisie te formuleren en die aan te bieden aan OCW. In die visie staan doorlopende leerroutes (tot een startkwalificatie) beroepsgericht/praktijkgericht onderwijs voor alle leerlingen en flexibiliteit centraal.
Tijdens de impact sessie geeft Jan van Nierop, voorzitter SPV,  een toelichting bij de toekomstvisie van SPV en gaat hij graag met de deelnemers in gesprek over de vraag hoe het beroepsonderwijs er in 2030 uitziet.

Meer informatie over CVI op toer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT