Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 04 - 2021

De nieuwe leerweg

In 2024 worden de gemengde en theoretische leerweg samengevoegd tot één nieuwe leerweg, die nog een aansprekende naam moet krijgen. In de nieuwe leerweg doen alle leerlingen examen in 5 avo-vakken en een praktijkgericht programma. In december 2020 zijn 136 pilotscholen gestart om ervaring op te doen met de praktijkgerichte programma’s en de SLO van feedback te voorzien op concept examenprogramma’s. Door middel van een aantal webinars informeren we u de komende tijd over de nieuwe leerweg.

14 april was er een algemeen, informatief, webinar, waarin Susan van den Heuvel, projectleider nieuwe leerweg van OCW, een toelichting gaf op de plannen en waarin Ineke Munter, voorzitter van het platform-TL scholen opriep te starten met de voorbereiding van de komst van de nieuwe leerweg.

17 juni geven medewerkers van SLO een toelichting bij de concept examenprogramma’s voor de licentievrije programma’s. Programma’s die straks door alle scholen die de nieuwe leerweg aanbieden, aangeboden mogen worden.

Aanmelden webinar 17 juni

 

Informatie over de nieuwe leerweg vindt u op www.sterkberoepsonderwijs.nl. Op deze website kunt u ook het webinar van 14 april terugkijken. Via deze website kunt u ook vragen stellen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.