Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

18 - 06 - 2021

Eerste versie concept examenprogramma’s praktijkgerichte programma’s gereed

Kortgeleden heeft minister Slob de eerste concept examenprogramma’s voor de praktijkgerichte programma’s in de nieuwe leerweg vastgesteld. Met deze concept examenprogramma’s, voor D&P, E&O, IT, Z&W en T&T, gaan pilotscholen komend schooljaar van start. De programma’s worden op basis van ervaringen van de pilotscholen en reacties vanuit het veld bijgesteld.

Aan de concept examenprogramma’s voor BWI, Groen, HBR, MVI, MaT, M&T en PIE wordt nog gewerkt, de verwachting is dat die in het najaar van 2021 gereed zijn. De pilot voor deze licentiegebonden programma’s start in augustus 2022.

Ook niet-pilotscholen kunnen met de nu vastgestelde concept examenprogramma’s aan de slag. Let op: deze scholen mogen een praktijkgericht programma alleen als extra-curriculair vak aanbieden. Scholen kunnen zich ook op andere manieren voorbereiden op de invoering van de nieuwe leerweg met een praktijkgericht programma, bijvoorbeeld door deel te nemen aan scholing in het kader van de nieuwe leerweg via bijscholing vmbo.

De eerste versie concept examenprogramma’s zijn te vinden op de website Sterk beroepsonderwijs.

Bekijk de concept examenprogramma’s

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT