Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 04 - 2021

Examenfestival, maar dan anders

Het examenfestival kon dit jaar niet doorgaan. Via webinars hebben we geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over de examens 2021, de CSPE’s en de regels die rond deze examens gelden. Vragen hierover kunt u nog altijd via de site stellen.

Een examenfestival bestaat altijd op informatieve werkshops en inspirerende workshops. Ook de inspirerende workshop vinden dit jaar online plaats. 7 april heeft Judith Gulikers het spits afgebeten door een heel enthousiast en praktisch verhaal te vertellen over formatief evalueren. Zij belichtte in haar webinar de 5 fasen van formatief evalueren en gaf verschillende praktische voorbeelden hoe je in de praktijk van het vmbo vorm kunt geven aan deze fasen. Docenten die kiezen voor formatief evalueren, zien dat hun leerlingen gemotiveerder worden om te leren en hebben zelf ook meer plezier in het lesgeven. Steeds meer docenten willen daarom aan de slag met formatief evalueren, maar vinden het ook nog lastig om dit vorm te geven.
Webinar terugkijken

In mei en juni borduren Tamara van Schilt en Dominique Sluijsmans hierop voort. Ook zij gaan, elk vanuit hun eigen invalshoek, in op vormen van evalueren die niet tot doel hebben vast te stellen of een leerling kan slagen, maar om vast te stellen hoever een leerlingen in het leerproces is.
Op 19 mei gaat Tamara van Schilt in op de vraag hoe je als docent een samenhangend programma van format leeractiviteiten kunt ontwerpen, waarom dat zo belangrijk is én biedt de docenten daarbij concrete handvatten.

Schrijf u in!

  • 19 Mei Tamara van Schilt
  • 14 Juni Dominique Sluijsmans

De interactieve webinars zijn telkens van 15.00 tot 16.00 uur live te volgen. Na afloop van het webinar komt deze via de website beschikbaar, maar kunt u niet meer deelnemen aan polls en stellingen en geen vragen meer stellen.

Schrijf u in voor de volgende inspiratiesessies:
19 mei 2021

Door Tamara van Schilt-Mol, lector eigentijds beoordelen en beslissen bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.Schrijf in

14 juni 2021

Door Dominique Sluijsmans, adviseur, onderzoeker en spreker op het gebied van toetsen en beoordelen, schrijver van het boek De toetsrevolutie.

Schrijf in

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.