Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

13 - 02 - 2021

Examens 2021 gaan door!

De centrale examens van 2021 gaan door heeft minister Slob besloten. Wel krijgen leerlingen vmbo BB en KB de mogelijkheid hun examens te spreiden over de periode 7 april tot 23 juli, kunnen GL en TL-leerlingen de examens spreiden over twee tijdvakken, kunnen alle leerlingen gebruik maken van een extra herkansing en mag er één vak weggestreept worden bij de bepaling van de einduitslag van het examen. Voor het vmbo mag dit niet het cijfer zijn dat behaald is voor Nederlands. Dit alles staat in een brief van minister Slob aan de Tweede Kamer.
Lees de brief van minister Slob

Voor extra ondersteuning van examenleerlingen, bijv. in de vorm van extra handen in de klas of filmpjes met vakinhoudelijke uitleg komt extra budget beschikbaar voor scholen.

Bij de brief van minister Slob hoort een servicedocument waarin de maatregelen zoals ze gelden voor het examen 2021 worden toegelicht. In dit servicedocument wordt aangegeven hoe de uitslag voor het examen moet wordt bepaald en welke regels gelden bij het bepalen van de uitslag.
Download het servicedocument

Tijdens twee webinars (op 15 januari en 4 februari) hebben we u geïnformeerd over ‘Wat moet en wat mag’ tijdens de examens van 2021. De webinars zijn gemaakt in samenwerking met CvTE, Ctio, het Examenloket, VO-raad en OCW. De vragen en antwoorden die tijdens de webinars aan de orde zijn geweest staan op de website. Staat uw vraag en antwoord er niet bij, stuur ons dan een mail met uw vraag, wij beantwoorden hem zo snel mogelijk.
Bekijk webinar 15 januari
Bekijk webinar 4 februari
Bekijk de veelgestelde vragen van 15 januari en 4 februari

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT