Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

12 - 10 - 2020

Go VMBO: stap 1 in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs

Komende maanden gaat de kennismaking van leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs met het voortgezet onderwijs weer van start en bezoeken weer veel kinderen, samen met hun ouders, scholen voor voortgezet onderwijs, voor zover dat in coronatijd mogelijk is.

De website Go VMBO laat leerlingen en hun ouders al vast kennismaken met het VO. Op een objectieve manier wordt uitgelegd hoe het VO in het algemeen en het vmbo in het bijzonder, georganiseerd zijn, welke keuzes wanneer gemaakt moeten worden en wat er te kiezen valt.

Voor leerlingen is er de game Go VMBO aan de hand waarvan ze op een speelse manier de belangrijkste zaken over het vmbo leren. Ouders en docenten vinden heel veel informatie op de website Go VMBO.

Ervaringen met Go VMBO

Go VMBO
12 oktober - 2020

De Go VMBO game is gemakkelijk in te zetten

Sander Laurens, leerkracht van combinatiegroep 7 en 8 op basisschool De Sprong in Lunteren gebruikt is enthousiast over de game.

Meer lezen
Go VMBO
27 november - 2017

GO VMBO krant

De Go VMBO krant is speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 om hen te helpen bij het maken van een goede schoolkeuze.

Meer lezen
Go VMBO

Go VMBO

Op Go VMBO lees je alles over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het VMBO in het bijzonder. Zo kunnen leerlingen zich goed voorbereiden op de stap naar de middelbare school!

Naar de website

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.