Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

13 - 01 - 2023

Leerlingen werken aan het oplossen van wiskundeproblemen

De 12de OWD en de 3de VMBO-WiskundeDag vinden plaats op 15 februari 2023. Leerlingen werken in teams van 3 of 4 de hele dag aan een ‘grote’ wiskundige (denk)opdracht waarin probleem oplossen centraal staat. Het gebruik van boeken en computers is toegestaan. Inhoudelijk sluiten deze opdrachten aan bij ‘denkactiviteiten’. De kosten zijn €70 per school, u krijgt de opdracht en de docentenhandleiding tijdig toegestuurd.


Meer informatie

Een onderbouw/vmbo wiskunde dag waarin rekenspelletjes centraal staan

Gedurende de dag zijn leerlingen in teams van 3 of 4 leerlingen met allemaal verschillende rekenspellen in de wiskundeles aan de slag. Niet alleen om ze te spelen, maar met name om ze te kunnen beoordelen, op verschillende aspecten. Het doel is om de leerlingen na te laten denken over hoe ze de verschillende spellen kunnen beoordelen en vergelijken; scoreformulieren/beoordelingsformulieren spelen dan ook een grote rol in deze OnderbouwWiskundeDag/VMBOWiskundeDag 2023. De leerlingen zullen bezig zijn met onderzoeken, ontwerpen, uitproberen en terugkijken. De wiskundedag is geschikt voor leerlingen uit 3vmbo-tl, 3 havo en 3 vwo, en duurt van 9-14 uur. U ontvangt 2 weken van tevoren de opdracht (inclusief de rekenspellen vanzelfsprekend) en de docentenhandleiding.

Meld u hier aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT