Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

04 - 02 - 2020

Leerwerktrajecten

Sinds de invoering van de profielen in het vmbo komen er vragen binnen over leerwerktrajecten. Daarom even de feiten op een rijtje:

  • Leerwerktrajecten kunnen alleen aangeboden worden aan leerlingen in de basisberoepsgerichte leerweg.
  • Leerwerktrajecten mogen alleen worden aangeboden als er een samenwerkingsovereenkomst is met het mbo over de doorstroom van leerlingen die een leerwerktraject gevolgd hebben.
  • Leerlingen in een leerwerktraject moeten minimaal 640 uur en maximaal 1280 uur stage lopen in een erkend leerbedrijf.
  • Leerlingen in een leerwerktraject moeten examen doen in Nederlands en het (hele) beroepsgerichte programma, profielvak én vier beroepsgerichte keuzevakken. De eindcijfers voor Nederlands en het profielvak en het combinatiecijfer van de beroepsgerichte cijfer moeten ten minste een zes zijn. Verder geldt, zoals gebruikelijk, dat de eindcijfers voor de afzonderlijke beroepsgerichte keuzevakken niet lager dan een 4 mogen zijn.
  • Leerlingen die een leerwerktraject met goed gevolg hebben afgesloten krijgen een diploma basisberoepsgerichte leerweg/leerwerktraject en zijn toelaatbaar tot een verwante niveau 2 opleiding op het mbo. Omdat lwt-leerlingen een diploma hebben zijn ze niet toelaatbaar tot een entree-opleiding.

In alle vmbo-profielen kan een leerwerktraject aangeboden worden. Leerlingen worden met een speciale lwt-code ingeschreven.

Meer nieuws

Andere nieuwsberichten die interessant zijn voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Meer nieuws
09 mei - 2019
Beroepsgerichte keuzevakken: bijna allemaal aangeboden
08 januari - 2020
Nieuwe krant: Sterk beroepsonderwijs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden