Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

27 - 01 - 2022

Lesopafstand.nl

Door de aanhoudende coronacrisis is hybride onderwijs en lesgeven op afstand aan de orde van de dag. Lesopafstand.nl helpt scholen met het combineren van onderwijs thuis en op school wanneer dat nodig is. Denk aan situaties waarbij een leraar afwezig is, een of meer leerlingen thuis moeten blijven, klassen vanuit huis onderwijs volgen of de school tijdelijk dicht is. Of het nu een korte of langere periode betreft: het is belangrijk dat het onderwijs kan doorgaan.

Lesopafstand.nl is een initiatief van het ministerie van OCW, de PO-raad, de VO-raad, kennisnet en Sivon. Op deze website vindt u betrouwbare informatie die u nodig heeft voor het organiseren van hybride onderwijs en onderwijs op afstand. Daarom vindt u op de website alle kennis en ondersteuning die nodig is rond bijvoorbeeld het streamen van lessen, het geven van instructies op afstand, het gebruik van (digitaal) lesmateriaal en het online communiceren met collega’s, leerlingen en ouders. De site bevat vele links naar andere informatiebronnen.

Naar de site

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT