Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

06 - 07 - 2020

Nieuw protocol en servicedocument corona

Naar aanleiding van het besluit dat scholen vanaf 1 juli weer volledig open kunnen, zijn nieuwe protocollen en servicedocumenten gemaakt.

Het protocol ‘Volledig openen voortgezet onderwijs’ is samengesteld door de sociale partners, waaronder de VO-raad. Op basis van dit protocol hebben de sectorraad PRO en SPV het servicedocument aangepast. Beide documenten kunt u downloaden onderaan dit artikel.

Belangrijkste verandering is dat de 1.5 meter afstand tussen leerlingen onderling niet meer gehandhaafd hoeft te worden. Tussen leerlingen en docenten moet deze afstand nog wel bewaard worden, maar in geval van instructie of als de veiligheid in gevaar komt mag daarvan afgeweken worden. Dit geeft een beetje ruimte voor de beroepsgerichte programma’s.

Download protocol


Download servicedocument

Meer nieuws over corona

Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het thema corona. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Meer nieuws
08 mei - 2020
VMBO en coronaproof-onderwijs
28 mei - 2020
Subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s gepubliceerd

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.