Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 02 - 2022

Nieuwe pilotscholen gezocht

Voor de pilot Nieuwe leerweg worden nieuwe pilotscholen gezocht en wel voor de programma’s:

  • Techniek en Innovatief Vakmanschap
  • Mobiliteit en Transport
  • Media, Vormgeving en ICT
MVI en M&T

Voor de laatste twee programma’s moeten scholen beschikken over een licentie voor het programma. Voor beide praktijkgerichte programma’s wordt nog een beperkt aantal pilotscholen gezocht (drie voor MVI en twee voor M&T). De scholen moeten bereid zijn om in het schooljaar 2022-2023 in leerjaar 3 te starten met deze programma’s mét leerlingen.

TIV

Voor het praktijkgerichte programma Techniek en Innovatief Vakmanschap (TIV) worden in totaal 12 pilotscholen gezocht, 6 TL-scholen en 6 GL-scholen. Techniek en Innovatief Vakmanschap wordt een licentievrij programma dat leerlingen kennis laat maken met en voorbereid op een opleiding in de techniek. Naast oriënteren en ontwerpen moeten leerlingen producten maken. Dit kan in de eigen school, maar ook in samenwerking met technische vmbo-scholen, mbo’s en bedrijfsscholen.
Lees meer over dit programma

Het programma wordt ontwikkeld op basis van een advies dat VNO-NCW/MKB Nederland, de Federatie Techniek en vakmanschap, SPV, Platform-TL, de VO-raad en de MBO Raad aan OCW heeft gegeven.

Aanmelden

Wilt u meedoen aan de pilot dan moet u zich melden tussen 28 februari en 20 maart 2022. Vanaf 28 februari vindt u meer informatie over de pilot op de website van DUS-I. Op deze site staat nu al de aankondiging van de uitbreiding van de pilot. Scholen die zich eerder hebben gemeld als pilotschool, maar afgevallen zijn, krijgen van DUS-I een mail over de uitbreiding van de pilot. Vanaf 28 februari is de link naar het online aanvraagformulier ook op deze site te vinden. De subsidieregeling is al gepubliceerd. Hierin vindt u de voorwaarden rond de pilot.
Lees meer op website DUS-I

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT