Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

14 - 10 - 2022

NRO zoekt leraren/docenten die willen meewerken aan themapagina’s op Onderwijskennis.nl

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt leraren/docenten (po/vo/mbo) die willen meewerken aan themapagina’s op Onderwijskennis.nl. Deze themapagina’s komen voort uit de Kennisagenda voor het onderwijs.

Met Onderwijskennis.nl maakt het NRO kennis uit onderzoek toegankelijk en bruikbaar, zodat onderwijsprofessionals wetenschappelijke inzichten in de praktijk kunnen toepassen. Binnenkort start NRO met de ontwikkeling van nieuwe themapagina’s. Hiervoor zijn ze op zoek naar leraren/docenten uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Denkt u met ze mee?

Om welke thema’s gaat het?
  • Differentiatie in het mbo
  • Gepersonaliseerd leren in het po/vo
  • Collegiale feedback in het po/vo/mbo
  • Samenwerken in externe netwerken in het po/vo/mbo
Hoe ziet uw bijdrage eruit?

Samen met een onderzoeker en andere onderwijsprofessionals bakent u tijdens een online bijeenkomst het thema af. De basis is de tekst uit de Kennisagenda, maar hoe denkt u als onderwijsprofessional hierover en waar loopt u in de praktijk tegenaan? De onderzoeker schrijft een overzichtsartikel over wat we over het thema weten uit onderzoek en legt dit vervolgens aan u en andere onderwijsprofessionals voor. U kunt hier schriftelijk feedback op geven: hoe bruikbaar en toegankelijk is het artikel voor de onderwijspraktijk? In totaal neemt uw bijdrage ongeveer 5 uur in beslag. We starten in oktober 2022.

Hoe helpt het u?

U gaat in gesprek met een onderzoeker en andere onderwijsprofessionals die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. De onderzoeker is een expert op het thema en is op de hoogte van de meest actuele kennis uit onderzoek. Daarnaast ontvangt u een passende vergoeding per themapagina waar u aan bijdraagt.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Desirée de Langen via d.delangen@nwo.nl. Aanmelden is mogelijk tot en met 21 oktober 2022.

Meld u aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.