Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

17 - 01 - 2023

OCW Dichtbij: Nationaal Programma Onderwijs onder de loep

Doet uw school ook mee? Begin dit jaar (van eind januari tot en met half maart) komt het ministerie van OCW langs in negen steden door heel het land om samen met onderwijsprofessionals uit het po, vo, so, sbo en vso het Nationaal Programma Onderwijs onder de loep te nemen: wat leren we van de afgelopen periode?

Elke bijeenkomst trapt af met een inspirerende wetenschapper of spreker uit de regio en gaan daarna graag met u in gesprek. Wat gaat goed bij de uitvoering van het Nationaal Programma Onderwijs en wat kan beter? Wat wilt u behouden, welke vragen heeft u en wat wilt u delen met andere scholen? De bijeenkomst is een verrijking van uw schoolprogramma, doordat kennis en ervaringen onderling door scholen worden gedeeld. Na de bijeenkomsten worden de uitkomsten met de deelnemers gedeeld, zodat u in één oogopslag ziet welke tips in de bijeenkomsten zijn opgehaald.

Bijeenkomsten in negen steden

Alle bijeenkomsten duren van 12:00 tot 18:00 uur. De bijeenkomsten van OCW Dichtbij vinden plaats in negen steden:

Deelnemen met minimaal 3 collega’s per school

Wilt u met uw school aan één van de bijeenkomsten meedoen? Dan dient u om deel te nemen met minimaal drie en het liefst met vijf personen in te schrijven die allemaal verschillende functies hebben in de school (minimaal één bestuurder, één specialist en één leraar/docent). Er wordt gestreefd naar een zo divers mogelijke bezetting vanuit de school. Dit omdat u tijdens de drie gespreksrondes als schoolteam in gesprek gaat met elkaar, met andere scholen, maar ook verdeeld per functie. Wanneer u met meer dan 3 collega’s wilt/kunt komen dan kunt u hierbij denken aan bijvoorbeeld bestuurders, afdelingsdirecteuren, leraren en coördinatoren NP Onderwijs, maar ook aan intern begeleiders, orthopedagogen, onderwijsassistenten en een MR-lid.

Direct aanmelden

U kunt uw school hier aanmelden voor een van de bijeenkomsten van OCW Dichtbij. Deelname is kosteloos. Per school dient u namens één hoofdaanmelder alle deelnemers van de school aan te melden.

Aanmelden

 

Meer informatie

Meer informatie over de inhoud en de locaties van de bijeenkomsten vindt u op onze website. Heeft u vragen? Mail deze dan aan nponderwijs@minocw.nl.

Meer informatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT