Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

20 - 11 - 2020

Resultaten van onderzoek achterstanden in vmbo beroepsgericht onderwijs

Bijna 1500 reacties zijn er binnengekomen op de oproep mee te doen aan het onderzoek naar de achterstanden die leerlingen hebben opgelopen door corona. Een overweldigende hoeveelheid, zeker in de periode waarin het herfstvakantie was. Wij zijn daar erg blij mee.

Opvallendste uitkomsten:

  • Een meerderheid van de respondenten geeft aan dat leerlingen grote tot zeer grote achterstanden hebben opgelopen als gevolg van de schoolsluiting en de coronaproblemen waar we nu nog mee te maken hebben.
  • Veel respondenten geven aan dat deze achterstanden zijn opgelopen in zowel de beroepsgerichte vakken, de avo-vakken als de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen.
  • Over het algemeen zijn de deelnemers aan het onderzoek van mening dat de achterstanden niet (snel) ingehaald kunnen worden.
  • Veel docenten en hun leidinggevenden zijn van mening dat aanpassingen aan de examinering noodzakelijk zijn.

19 november 2020 hebben SPV en VO-raad het rapport en een aanbiedingsbrief met het advies de CSPE’s in 2021 te vervangen door SE’s aangeboden aan het ministerie van OCW.

Infographic

Op koers? Onderzoek naar inlopen van (onderwijs)achterstanden in vmbo beroepsgericht onderwijs

In de infographic zijn de belangrijkste conclusies van het rapport weergegeven.

Download de infographic

Anderen bekeken ook


Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT