Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.
De komende maanden zouden veel scholen open dagen houden om de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs. Veel scholen zoeken naar mogelijkheden om deze kennismaking door te laten gaan, ook al kan de ‘gebruikelijke’ open dag niet door gaan.
We vroegen drie scholen naar hun oplossingen en tips. ‘Het is een uitdaging, maar het maakt ook creatief!’ Lees het alternatieve programma dat drie scholen ontwikkeld hebben en laat u inspireren.
Even was er in Den Haag sprake van dat alle scholen hun voorlichtingsdagen zouden annuleren, maar ‘dat is gelukkig van de baan’, zegt Marco van Wijngaarden, locatiedirecteur van François Vatel (350 leerlingen, profielen: HBR en MVI). Wervingsactiviteiten zijn verplaatst naar ná 1 januari, maar ze gaan in aangepaste vorm, grotendeels wel door.
Lees het artikel‘De school laten zien, informatie geven én de leerlingen iets laten ervaren. Dat zijn de drie pijlers van de voorlichting en die moet je vooraf goed formuleren,’ zegt Pieter Zorgman, afdelingsleider onderbouw vmbo bb/kb/gl op het Schoonhovens College. ‘Informatie geven is het gemakkelijkste onderdeel, maar de manier waarop je dat doet, maakt veel uit. Het gaat om het verhaal van jouw school en om waar je voor staat, dát moet overkomen.’
Lees het artikelX11 in Utrecht biedt exclusief het profiel Media, Vormgeving en ICT aan. Voor de open dagen kiest de school dit jaar voor een volledig online variant. Dat ging met hindernissen, maar dat hoort erbij, aldus projectleider Jeppe den Uijl: ‘Als iets niet lukt, zie je daarna weer allerlei nieuwe mogelijkheden.
Lees het artikel