Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

17 - 01 - 2021

Oproep om onderwijspersoneel prioriteit te geven bij het vaccineren

De gezamenlijke onderwijsorganisaties hebben het kabinet opgeroepen om het onderwijspersoneel in de vaccinatieplanning op te nemen. In een brief aan de ministers De Jonge, Engelshoven en Slob schrijven de onderwijsorganisaties: “Wij begrijpen en steunen het besluit om zorgpersoneel en mensen met een kwetsbare gezondheid als eerste te vaccineren. Maar wij pleiten wel voor opname van onderwijspersoneel in de vaccinatiestrategie. Niet alleen omdat onderwijs een vitale sector is, maar ook omdat het moeilijk is om in een groep met veel leerlingen/studenten in een relatief kleine ruimte altijd de vereiste afstand tussen leraren en leerlingen/studenten te handhaven. Voor leraren die praktijkvakken geven is dit zelfs vaak onmogelijk. Hiermee loopt het onderwijspersoneel een groter risico dan gemiddeld op besmetting met COVID-19.”

Lees de brief van de onderwijsorganisaties


Aanvullend op deze brief vanuit de gehele onderwijssector heeft de Sectorraad Praktijkonderwijs samen met LECSO/SBOwerkverband en SPV een aanvullende brief gestuurd waarin nogmaals het belang wordt benadrukt om met name het personeel van deze drie sectoren voorrang te verlenen in de vaccinatiestrategie.

Lees de aanvullende brief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden
VMBO ONDERWIJS OP MAAT