Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

21 - 11 - 2022

Save the date: NRO organiseert Trends & Tapas op 8 december 2022 over onderwijsthema´s

Het NRO en het lerarencollectief organiseren op 8 december een Trends & Tapas-sessie in de regio Utrecht voor het po en vo. Voor welke thema’s hebt u behoefte aan kennis uit onderzoek, om mee aan de slag te gaan op school? Praat mee over onderwerpen voor nieuwe leidraden voor het primair en voortgezet onderwijs.

NRO nodigt onderwijsprofessionals in het po en vo en de diverse schooltypen uit om mee te denken over potentiële onderwerpen voor nieuwe leidraden. Wat zijn uitdagingen op school en in de klas waar we praktische aanbevelingen voor kunnen ontwikkelen? Praat mee vanuit uw expertise en ervaring als leerkracht, intern begeleider, schoolleider of bestuurder!

Het NRO maakt leidraden over enkele belangrijke onderwijsthema’s. Hierin worden kennis en inzichten uit onderzoek toegankelijk en toepasbaar gemaakt voor scholen. Centraal in elke leidraad staan enkele praktische aanbevelingen om direct mee aan de slag te gaan, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Elke leidraad wordt gemaakt door een schrijfteam van wetenschappers, leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en lerarenopleiders.

Programma

In de Trends & Tapas-sessie starten we met het rangschikken van potentiële thema’s. Deze komen voort uit een online veldraadpleging. Voor welk van de thema’s ziet u in uw onderwijspraktijk het meest een behoefte aan kennis uit onderzoek? Daarna zoomen we per thema in voor een verdere afbakening: welke vragen en behoeften ziet u binnen een thema; welke uitdagingen ervaart u of uw team in de praktijk? Dit alles doen we in een open gesprek met elkaar en onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 8 december 2022; 17.00-19.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
  • Locatie: regio Utrecht, locatie volgt
  • Doelgroep: leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs die geïnteresseerd zijn in onderwijsverbetering
  • Kosten: geen

U kunt zich tot 1 december aanmelden via onderstaande link. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.