Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

26 - 02 - 2024

Scholen gezocht voor Girls’ Day 2024 op 11 april 2024

Op 11 april 2024 is het Girls’ Day. Die dag gaan duizenden meiden van 10 tot 15 jaar door heel Nederland op bezoek bij bedrijven in de buurt om daar kennis te maken met bèta, techniek en IT. Tijdens zo’n bedrijfsbezoek krijgen ze meer informatie over technische beroepen, ontmoeten ze vrouwelijke technici en gaan ze aan de slag met een doe-activiteit. Uit onze effectmetingen, die we in 2023 voor het eerst deden, weten we dat bijna eenderde van deze deelnemende meiden nu eerder een technische studie of beroep overwegen dan voor Girls’ Day.

Girls’ Day wordt georganiseerd door VHTO dat onder andere scholen en bedrijven aan elkaar koppelt. VHTO is nog op zoek naar scholen die willen deelnemen aan Girls’ Day. Wilt u een groep meiden van uw school laten zien wat werken in bèta, techniek en IT inhoudt? Meld u dan aan via girlsday@vhto.nl.
 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.