Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

23 - 03 - 2020

Schoolexamenbank gaat verder in Woots

Het voortbestaan van de Schoolexamenbank vmbo is een feit! Met ingang van schooljaar 2020/2021 zijn alle – tot nu toe ontwikkelde – examens en toetsitems te benaderen via het digitale toetsplatform Woots. Scholen krijgen gratis toegang. En dat neemt de belangrijkste drempel van de (inmiddels niet meer benaderbare) Schoolexamenbank weg. 

Als Stichting Platforms VMBO zijn we blij met de samenwerking met Woots. Woots is een nog jong, digitaal toetsplatform, maar biedt nu al een veelheid van toetsen en examens voor het voortgezet en middelbaar onderwijs. Vanaf volgend schooljaar ontsluit Woots ook de schoolexamens (praktijk en theorie) voor de beroepsgerichte programma’s.

Woots neemt de Schoolexamenbank voor de beroepsgerichte profiel- en keuzevakken (voor de profielen: BWI, D&P, E&O, HBR, MaT, MVI, M&T, PIE en Z&W, geen Groen) over en ontsluit deze via een uitgebreide bibliotheek. Daarin zijn de examens niet alleen vindbaar, maar ook te oefenen, af te nemen en digitaal na te kijken, te scoren en terug te koppelen. Al deze faciliteiten zijn gratis beschikbaar voor bestaande schoolexamens en toetsitems. Vmbo-docenten die zelf (nieuwe) examen(item)s willen uploaden of bestaande examen(item)s willen aanpassen, kunnen dat doen via de betaalde Premium-versie.

Als Stichting Platforms VMBO hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een doorstart van de Schoolexamenbank. In Woots hebben we een partner gevonden die de content respectvol wil hosten én gratis ontsluit voor vmbo-docenten en -leerlingen. Als Stichting blijven we inhoudelijk eigenaar. Dat maakt Woots tot een mooi instrument voor kwalitatief goede, en onafhankelijke schoolexamens.

Meer informatie

 

Schoolexamenbank

Op zoek naar meer informatie over de schoolexamenbank?

Kijk op de projectenpagina

Meer nieuws

Andere nieuwsberichten die interessant zijn voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Meer nieuws
19 maart - 2020
Examens en corona
01 maart - 2020
Het online archief van de schoolexamenbank vmbo

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden
VMBO ONDERWIJS OP MAAT