Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

12 - 10 - 2020

Stage in coronatijd

Regelmatig komen er, via de website, vragen binnen over stage in coronatijd. “Hoe moeten wij onze stage vormgeven nu bedrijven niet in de rij staan voor stagiaires?” is dan de vraag.

Belangrijk is te melden dat stage heel belangrijk is in het kader van het opdoen van levensechte ervaringen, in het LOB-traject, bij het maken van keuzes, maar: stage is in het vmbo niet verplicht. Als school kunt u stage verplicht stellen, maar wettelijk hoeven vmbo-leerlingen geen stage te lopen, met uitzondering van leerlingen die een leerwerktraject volgen.

Scholen hebben soms het lopen van stage opgenomen in het PTA. Dat is prima, maar als er sprake is van overmacht (zoals in coronatijd), mag het PTA aangepast worden en kan de stage dus geschrapt worden.

Scholen zijn op zoek naar manieren om, in het kader van LOB, leerlingen ervaringen op te laten doen. Heeft u een goede ‘coronaproof’ aanpak daarvoor ontwikkeld? Laat het ons weten, we vragen dan een journalist om een verhaal over uw aanpak te maken. U kunt zich melden via info@platformsvmbo.nl.

Inspirerende verhalen

Profielen
28 maart - 2017

Actief College verpakt vak Marketing in stage

Buitenschools leren is voor het Actief College in Oud-Beijerland heel belangrijk. Leerlingen van klas 4 gaan iedere vrijdag de hele dag op stage. Helma Schipper, docente Economie en sectievoorzitter van het profiel Economie & Ondernemen (E&O): “In een winkel of bedrijf ervaren de leerlingen pas echt wat wij als docenten in de lessen met de theorie bedoelen.”

Meer lezen
VMBO
12 oktober - 2020

Mail van mijn oude vmbo-school: Jaime van Tuijl

Jaime van Tuijl schrijft een mail aan haar voormalig leraar Duits op het Schoonhovens College, meneer Van Waas. Ze vertelt over de verschillen die ze ervaart tussen het vmbo en mbo. Ook schrijft ze over haar vervolgopleiding, haar stages en over wat ze na het afronden van haar opleiding wil gaan doen.

Meer lezen
VMBO
02 november - 2020

Volg je hart! Column Amy van der Ham

Amy van der Ham is De ondernemende coach en ze heeft een boek geschreven genaamd ‘Zo doe je dat’. Ze geeft advies aan leerlingen en spreekt op scholen. Ze vertelt over haar eigen persoonlijke situatie. Amy legt uit hoe je verder kunt kijken dan de stages vanuit school en wat juist de voordelen zijn van het vmbo.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden
VMBO ONDERWIJS OP MAAT