Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

04 - 11 - 2021

Stage in leer-werktrajecten

In tegenstelling tot alle andere vmbo-opleidingen moeten leerlingen die een leer-werktraject (lwt) volgen stage lopen om hun diploma te kunnen behalen. Wij krijgen berichten dat het vinden van stageplaatsen in deze coronatijd moeilijk is en zijn met SBB aan het onderzoeken welke hulp we scholen hierbij kunnen bieden.

Om tot een goed aanbod te komen is het belangrijk zicht te krijgen op het probleem, daarom vragen we u ons hierover te informeren.

We willen graag antwoord op een paar vragen:

  • Heeft u problemen met het vinden van stageplaatsen voor uw leerlingen?
  • Om hoeveel leerlingen/stageplaatsen gaat het?
  • Voor welk profiel is het moeilijk stageplaatsen te vinden?

Docenten die werken in een leer-werktraject of een verantwoordelijke die overzicht heeft over de stageplaatsen vragen we de enquête in te vullen. We vragen u ook op de website uw mailadres achter te laten, zodat we u kunnen informeren over een aanbod van SBB of mogelijke regelgeving rond stages in leer-werktrajecten. Uiteraard gaan we zorgvuldig met uw gegevens om en stellen we die niet ter beschikking aan derden.

Het invullen kost maximaal 10 minuten. U kunt uw reactie tot 1 december via de website geven.

Naar de vragenlijst

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.