Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

04 - 10 - 2023

Studiekeuzeconferentie 2023

Op donderdag 2 november 2023 organiseren KiesMBO, Studiekeuze123.nl en Expertisepunt LOB de Studiekeuzeconferentie met als thema: Studiekeuze op de Rails. De conferentie vindt plaats van 09.30 uur tot 17.00 uur in Amersfoort. 

Het maken van een studiekeuze is niet voor elke leerling of student even gemakkelijk. Hoe krijg je ieders Studiekeuze op de rails? Aan de hand van dit overkoepelende thema worden decanen, mentoren, studieloopbaanbegeleiders en andere studiekeuzeprofessionals meegenomen door de dag. Verschillende factoren spelen een rol om de studiekeuze op de rails te zetten én te houden. Tijdens de dag worden twee keuzes verder uitgediept: Kansengelijkheid en Hoe houd je studiekeuze leuk?

Keynote sprekers Wouter de Jong en Amin Asad zullen spreken en de de dag wordt geleid door dagvoorzitter Siham Raijoul.

Wouter de Jong, spreker en auteur, neemt u in zijn inspirerende keynote mee hoe je jongeren kunt helpen plezier te houden in het studiekeuzeproces. Amin Asad is docent recht mbo en hbo en neemt u mee in zijn keynote rondom het thema kansengelijkheid. Amin gaat in op hoe we een veilige en kansrijke leeromgeving kunnen creëren waarin jongeren zich gezien en gehoord voelen. Siham Raijoul, dagvoorzitter, mediatrainer en presentator, neemt u mee door het programma vol inzichten, inspiratie en interactie.

Sessies vol inspiratie, inzichten en interactie

Naast deze keynotes zijn er nog drie sessierondes waarin coaches, onderzoekers en een stand-up comedian inzichten geven rondom kansengelijkheid en plezier houden in het studiekeuzeproces.

Bekijk het programma en meld u aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT