Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

14 - 03 - 2022

Techniek en Innovatief Vakmanschap: pilotscholen gezocht

Wilt u in september aanstaande met leerlingen starten met het licentievrije praktijkgerichte programma Techniek en Innovatief Vakmanschap? Geef u dan vóór 20 maart op als pilotschool. OCW en SLO zoeken 12 pilotscholen, 6 GL-scholen en 6 TL-scholen. Als er meer dan 12 aanmeldingen zijn, wordt door middel van loting bepaald welke scholen mee kunnen doen aan de pilot.
Het licentievrije programma Techniek en Innovatief Vakmanschap (TIV) heeft tot doel leerlingen kennis te laten maken met en voor te bereiden op een toekomst in de techniek. Naast oriënteren en ontwerpen moeten leerlingen producten maken en presenteren. Dit kan in de eigen school, maar, als de school niet beschikt over machines, materialen, gereedschappen en kundig personeel, ook op bijv. een bedrijfsschool, een mbo of een technische vmbo-school.
Meer informatie over dit programma

Het programma wordt ontwikkeld op basis van een advies dat VNO-NCW/MKB Nederland, de Federatie Techniek en Vakmanschap, SPV, Platform-TL, de VO-raad en de MBO Raad aan OCW heeft gegeven.

Wilt u meedoen aan de pilot dan moet u zich vóór 20 maart aanstaande melden via DUS-I.
Lees de subsidieregeling

Meer informatie over Techniek en Innovatief Vakmanschap en de aanvraag van een pilot vindt u op de website Nieuwe Leerweg.
Ook voor de licentiegebonden programma’s Media, Vormgeving en ICT en Mobiliteit en Transport worden nog enkele pilotscholen gezocht. Informatie over deze pilot vindt u in de Staatscourant.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT