Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

13 - 03 - 2021

VMBO in de media

De afgelopen periode is er in de media aandacht geweest voor het vmbo.

Video RTL Z

7 maart zond RTL Z een video uit over het vmbo, opgenomen bij het Teylingen college KTS in Voorhout. Deze video bevatte een oproep aan de politiek om in de komende kabinetsperiode (en daarna) aandacht te besteden aan het vmbo als de basis van de beroepskolom in Nederland.

Bekijk de video

Meetups Klassen

Eerder dit jaar besteedde het programma ‘Klassen’ aandacht aan het keuzeproces van leerlingen in groep 8 van de basisschool. Naar de mening van SPV werd in de serie het vmbo op een onprettige manier neergezet, als een onderwijsvorm waar je een kind maar beter niet naar toe kunt laten gaan. SPV is hierover met de makers van Klassen in gesprek gegaan. Klassen organiseert als vervolg op de tv-programma’s in het hele land zogenaamd meet-ups. Daarin gaan de makers van Klassen met mensen in gesprek over gelijke kansen voor alle kinderen. Wij roepen u op tijdens een van deze meetups het vmbo-geluid te laten horen.

Informatie over de meetups

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT