Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

21 - 02 - 2023

Prijsvraag Pilottrajecten interventies in het vmbo, pro en (v)so

NWO nodigt namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) publieke en private partijen die interventies in het onderwijs aanbieden, zoals schoolbesturen, scholen, gemeenten of onderzoekers, uit een interventie in te dienen om de cognitieve, sociaal-emotionele en/of praktische vaardigheden van leerlingen in het vmbo, pro of (v)so (inclusief sbo) te bevorderen, daar waar vertraging is of kan ontstaan. NWO selecteert aan de hand van een Prijsvraag vier interventies die in het schooljaar 2024-2025 zullen worden geïmplementeerd. Een onafhankelijk team van onderzoekers onderzoekt de geselecteerde interventies. 

Er wordt onderzocht of er enig bewijs is dat de interventies de resultaten behalen die worden beoogd en of de interventies de beoogde doelgroepen bereiken. Daarnaast wordt welke mechanismen verklarend zijn voor de gevonden effecten en in hoeverre de interventies haalbaar zijn voor de praktijk.

Meer informatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT