Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

09 - 02 - 2022

Afsluiting beroepsgericht profielvak 2022

Afgelopen dagen hebben veel mensen gekeken naar de voorlichting over de CSPE’s 2022. Er hadden zich 1450 mensen aangemeld. Velen van hen hebben de voorlichting ook gevolgd en ondanks een extra beveiliging om ervoor te zorgen dat alleen examinatoren de voorlichting konden volgen, is de voorlichting soepel verlopen. Het algemeen deel van de voorlichting staat online. Daarin vindt u veel linken naar informatiebronnen. Ook de PowerPoint die gebruikt is, is beschikbaar. De PowerPointpresentaties van de vakinhoudelijke informatie die toetsdeskundigen van Cito tijdens de voorlichting gaven, worden deze week ook op deze webpagina gedeeld.

Algemeen deel

Bekijk de opname
Bekijk de presentatie

Specifiek deel

Bekijk de presentatie BWI
Bekijk de presentatie D&P
Bekijk de presentatie Groen
Bekijk de presentatie HBR
Bekijk de presentatie M&T
Bekijk de presentatie PIE
Bekijk de presentatie Z&W

Vragen examens 2022

Tijdens het webinar zijn vragen gesteld en beantwoord. Veel van deze vragen zijn verwerkt in de FAQ’s op de themapagina Examens 2022. Deze FAQ’s worden de komende dagen bijgewerkt. Aanvullende vragen over de examens kunt u stellen via het Examenloket (examenloket@duo.nl) of via SPV (info@platformsvmbo.nl). Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vragen.

Doordat het profielvak in 2022 wordt afgesloten met een SE moeten servicedocumenten en brochures worden bijgesteld. Deze komen beschikbaar als Minister Wiersma een brief over zijn besluit aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Zodra de documenten beschikbaar zijn, plaatsen we deze op de website op de themapagina Examens 2022.

Enquête

Ook dit jaar willen Cito, CvTE en SPV graag weten op welke manier u het profielvak heeft afgesloten, of u daarbij gebruik heeft gemaakt van CSPE-materiaal en hoe dat CSPE-materiaal bevallen is. Daarom houden we ook dit jaar een enquête over het CSPE. Wij roepen u op deze enquête in te vullen. De enquête is vanaf 4 april beschikbaar.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT