Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

05 - 12 - 2022

XR in het vmbo

Steeds meer beroepsgerichte profielen maken gebruik van VR, hololenzen, AR en andere digitale toepassingen of willen daar graag gebruik van maken. De hardware (brillen, en dergelijke) is vaak wel op scholen aanwezig, maar de content ontbreekt. Dat is jammer, maar contentontwikkeling is duur én veelal is content die in het bedrijfsleven is ontwikkeld niet direct bruikbaar voor het vmbo of lastig te verkrijgen.

SPV werkt, in opdracht van Kennisnet, in het kader van een aanvraag bij het Groeifonds, aan het beschikbaar krijgen van content in een open omgeving, zodat iedereen in het vmbo daar gebruik van kan maken.

Door middel van een inventarisatie willen we zicht krijgen op hard- en software die al op scholen aanwezig is, zodat hierop verder gebouwd kan worden. Maakt u gebruik van XR in het onderwijs, vul dan de inventarisatie in. We stellen het op prijs als u de vragenlijst ook doorstuurt naar uw collega’s.
Deelnemen is mogelijk tot 23 december.

Vul de vragenlijst in

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT