De nieuwe vmbo-conferentie 2018

Op maandag 5 februari 2018 vindt de nieuwe vmbo-conferentie plaats in Den Bosch. De nieuwe vmbo-conferentie is een unieke samenwerking van Stichting Platforms VMBO, Platform TL, VO-raad en Sardes. Bijzondere gasten uit de wetenschap, beleid en onderwijspraktijk voeren de discussie over vorm geven aan verandering in het vmbo. Hoe geeft het vmbo vorm aan de vernieuwingen? Wat is daar voor nodig? Wat vraagt het van de leiding? En hoe kijken de leerlingen tegen de verandering aan? Het wordt een dag vol ideeën over vernieuwing en verandering.

Wat kunt u verwachten?

Bijzondere gasten uit de wetenschap, beleid en onderwijspraktijk voeren de discussie over het vorm geven aan veranderingen in het vmbo. Hoe geeft het vmbo vorm aan de vernieuwingen? Wat is daar voor nodig? Wat vraagt het van de leiding? En hoe kijken de leerlingen tegen de verandering aan? We hebben inleiders en workshopleiders uitgenodigd die er verstand van hebben. Ook de nieuwe ontwikkelthema’s voor het vmbo, zoals samenvoegen van gl en tl tot één nieuwe leerweg, versterken van de doorstroom van vmbo naar mbo en vernieuwing van de avovakken, komen deze dag aan de orde. Concrete ideeën krijgt u tijdens de deelsessies, van collega-vmbo-scholen en ervaren onderwijsadviseurs. We bieden een ruime keuze aan onderwerpen.

Voor wie?

Deze conferentie is voor vmbo-docenten, teamleiders en schooldirecties, maar ook ondersteuners en adviseurs die zich richten op een optimale ontwikkeling van het vmbo. En verder uiteraard iedereen die geïnteresseerd is in het vmbo. Het wordt een dag vol ideeën over vernieuwing en verandering.