Werkconferentie Sterk beroepsonderwijs

Op maandag 24 juni 2019 vindt de werkconferentie Sterk beroepsonderwijs plaats in de ReeHorst in Ede. Het programma duurt van 13:00 tot 17:00 uur. Vanaf 12:00 uur is er een inlooplunch. De werkconferentie richt zich op iedereen die bezig is met de samenwerking vmbo-mbo of hiermee aan de slag wil gaan.

 

Sterk beroepsonderwijs staat voor: samenwerking tussen vmbo en mbo in de regio.

  • Hoe kunnen vmbo en mbo er samen voor zorgen dat jongeren in alle regio’s beroepsopleidingen kunnen volgen die aansluiten op de arbeidsmarkt in de regio?
  • Hoe kunnen vmbo en mbo samen werken aan doorlopende leerroutes?
  • Hoe krijgt de praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg vorm

Laat u informeren en inspireren!
Benut de mogelijkheid in gesprek te gaan met medewerkers van OCW, het programmateam Sterk Beroepsonderwijs en natuurlijk uw collega’s vanuit het vmbo en mbo.

U bent van harte welkom deel te nemen aan een interactief programma:
12:00 uur
Inlooplunch

13:00 uur
Masterclass regionale samenwerking door Esther Klaster (Common Eye).

13:30 uur
Paneldiscussie: onder leiding van dagvoorzitter Maud Croes gaan de voorzitters van de MBO Raad, VO-raad en OCW in gesprek over de gezamenlijke opgave voor sterk beroepsonderwijs in de regio’s.

14:00 uur
Workshopprogramma rond de drie programmalijnen van Sterk Beroepsonderwijs:

  1. Effectief samenwerken in de regio onder leiding van CommonEye. Hoe starten we een nieuwe samenwerking op of hoe kunnen we een bestaande samenwerking blijvend verbeteren?
  2. Hoe ver kun je gaan in de samenwerking vmbo-mbo? Een introductie op het wetsvoorstel doorlopende leerroutes en alles wat nu al kan in de samenwerking vmbo-mbo.
  3. Een nieuwe leerweg in het vmbo met een praktijkgerichte component voor alle leerlingen: maar wat is eigenlijk een praktijkgerichte component en wat betekent het voor de doorstroom naar het mbo?

15:00 uur
Pauze

15:15 uur
Workshopprogramma ronde 2

16:15 uur
Afsluitende borrel

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via het online formulier. Deelname aan de werkconferentie is gratis.