Bijscholing VMBO

 

Op de website www.bijscholingvmbo.nl staat een groeiend aanbod van gesubsidieerde scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s gaan verzorgen. Het bijscholingsaanbod is met subsidie van OCW ontwikkeld. De bijscholing is per profiel geordend en richt zich vooral op nieuwe onderwerpen in de profielmodulen en keuzevakken. De scholing kan gevolgd worden door alle beroepsgerichte docenten vmbo en VSO  en is niet gebonden aan een bevoegdheid, een docent Zorg en welzijn mag bijvoorbeeld deelnemen aan een scholing PIE, als zij dat zou willen. Naast profielspecifieke scholing is er bijscholing rond thema's als LOB en schoolexamens en voor leidinggevenden. 

Inschrijven
Aanmelding voor de scholing kan via de website. Per scholing is te zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn en zit een scholing vol dan wordt er in veel gevallen een volgende georganiseerd. Daarnaast wordt het aanbod voortdurend aangevuld. Het is dus aan te raden regelmatig de website te bezoeken. Veel van de scholing is gevalideerd.

In de media

Heeft u een vraag over Bijscholing VMBO? Neem dan contact op met de Helpdesk Bijscholing VMBO, e-mail helpdesk@bijscholingvmbo.nl, tel. 06 1285 5904.

Infographic Bijscholing vmbo 

In de afgelopen jaren hebben ongeveer 4700 docenten een of meer cursussen gevolgd in het kader van Bijscholing vmbo. In totaal zijn ongeveer 200 verschillende cursussen aangeboden en is er ruim 5.5 miljoen euro besteed. Bijgaande infographic laat u zien hoe de belangstelling voor Bijscholing vmbo was.

Impressie van cursussen

Masterclass profijtvol retailen


Masterclass slimme technologie voor wonen en zorg


Masterclass recreatie in het VMBO


Masterclass Interieurontwerp en design

 


Masterclass keuzevak bedrijfswagens