FAQ

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen met antwoorden. Deze vragen worden regelmatig aangevuld.

FAQ

In hoeverre geldt voor de praktijklessen in de beroepsgerichte vakken in het vmbo en het praktijkonderwijs in het voortgezet onderwijs dat individuele stageperioden beperkt kunnen worden en groepsstages worden opgeschort? 

Sinds de sluiting van de scholen in december is besloten dat praktijklessen in het vmbo, vso en PRO gewoon door mogen gaan, met inachtneming van de corona-maatregelen. De praktijklessen mogen op school plaatsvinden. Dit geldt voor alle beroepsgerichte lessen, ook als die in leerjaar 1 of 2 gegeven worden.

Of stages door kunnen gaan hangt af van de stagebiedende organisatie, als die organisatie stagiairs wil ontvangen dan mogen stages doorgaan. Ook hier geldt dat veiligheidsmaatregelen in acht genomen moeten worden.

In het vmbo zijn stage niet verplicht (met uitzondering van leerwerktrajecten). Leerlingen die geen stage hebben gelopen kunnen gewoon een vmbo-diploma halen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.