FAQ

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen met antwoorden. Deze vragen worden regelmatig aangevuld.

FAQ

Wat betekent de datum van 23 april om te bepalen of een vak in het 2e tijdvak wordt afgesloten? (GL/TL avo vakken) Wij vinden dat te vroeg. Mogen wij die datum ook later zetten?

Ja, dat mag. U mag als school zelf bepalen dat de leerlingen tot bijvoorbeeld 6 mei mogen melden of ze vakken in het tweede tijdvak willen afsluiten. Maar bedenk wel dat hoe eerder dit vaststaat, des te beter kunnen de leerlingen en de school een planning maken. De school kan bijvoorbeeld in gaan zetten op extra lessen tussen eerste en tweede tijdvak voor een bepaald vak als veel leerlingen die in het tweede tijdvak gaan doen. Leerlingen kunnen ook beter gaan focussen op het eerste tijdvak als ze de keuze op tijd maken. En 23 april is geen willekeurige datum. De verplichte meivakantie is van zaterdag 1 t/m zondag 9 mei. Veel scholen hebben de week daarvoor ook al vrij gepland. En dan is vrijdag 23 april een logische deadline.
U kunt ook zelf de deadline eerder leggen, maar doordat in de regeling de datum van 23 april is genoemd, hebben leerling dan wel het recht nog tot 23 april hun planning te wijzigen. In het algemeen is het natuurlijk verstandig als school zelf het voortouw hierin te nemen en vooraf zelf bekijkt voor welke leerlingen een eerste afname in het tweede tijdvak voordelen kan hebben en dit ook vooraf met de leerlingen te bespreken en vast te leggen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT