Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

12 - 10 - 2020

De Go VMBO game is gemakkelijk in te zetten

Sander Laurens, leerkracht van combinatiegroep 7 en 8 op basisschool De Sprong in Lunteren, hoorde een paar jaar geleden van de Go VMBO game. “Het idee om spelenderwijs te informeren sprak me aan. Vorig jaar heb ik informatie aangevraagd omdat het goed paste bij de groep, die grotendeels uit gamende jongens bestond. De kinderen reageerden erg positief op het spel.”

“Via de game komen leerlingen op een laagdrempelige manier meer te weten over het VMBO. Ze leren hoe een schooldag eruit ziet en weten dat ze profielen moeten kiezen. Ook al hebben ze maar één ding ontdekt, dan is dat mooi meegenomen”, vertelt Sander. De leerkracht bereidt zijn leerlingen voor op hun schoolkeuze door
er veel met ze over te praten, door foldermateriaal uit te delen en door de Go VMBO game te spelen.”

Download inspiratievoorbeeld

Voor leerkrachten is het een gemakkelijke tool om in te zetten. Je kunt het klassikaal spelen maar mijn groep had de behoefte om het zelf te doen.

Sander Laurens
Go VMBO

Go VMBO

Op Go VMBO lees je alles over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het VMBO in het bijzonder. Zo kunnen leerlingen zich goed voorbereiden op de stap naar de middelbare school!

Naar de website

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT