Johan van der Sandenprijs

Johan van der SandenprijsJohan van der Sandenprijs 2015

Tijdens de vmbo conferentie, georganiseerd door Sardes, APS en Stichting Platforms VMBO (SPV) zijn, voor de tiende keer, de Johan van der Sandenprijzen uitgereikt. Deze prijzen zijn vernoemd naar prof. Johan van der Sanden (1948-2005). Johan van der Sanden was lector didactiek van het beroepsonderwijs aan Fontys, PTH te Eindhoven. De hoofd- en hartprijs is dit jaar uitgereikt aan Jacomijn Dijkers voor haar scriptie “Juf mag ik ook zo’n bijsluiter?” Jacomijn Dijkers heeft haar scriptie geschreven naar aanleiding van onderzoek naar het welzijn van ASS leerlingen door de invoering van een persoonlijke bijsluiter. De Johan van der Sanden erepenning is toegekend aan Geert Jan Douma, directeur/eigenaar van Douma Staal in Sneek.

Johan van der Sandenprijs 2014

Op donderdag 27 november 2014 vond bij Regardz/WTC in Arnhem de uitreiking plaats van de prestigieuze Johan van der Sandenprijzen. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse managementbijeenkomst van Stichting Platforms VMBO (SPV). Roland Kahn, oprichter van CoolCat, ontving de erepenning: een groot hart voor VMBO- en MBO-leerlingen. Voor zowel VMBO- als MBO-leerlingen is Roland Kahn een rolmodel. Yucata Lienga, student Lerarenopleiding gezondheidszorg en welzijn aan de Fontys Hogeschool in Tilburg won de Prof. dr. Johan van der Sanden scriptieprijs 2014. In haar scriptie toont zij grote betrokkenheid met de doelgroep: leerlingen van het Praktijkonderwijs.

Johan van der Sandenprijs 2013

Op 21 november 2013 zijn de Johan van der Sandenprijzen uitgereikt. Sinds acht jaar worden er jaarlijks twee prijzen uitgereikt die de naam van Johan van der Sanden dragen. De Johan van der Sanden erepenning 2013 werd uitgereikt aan de onderwijsjournalist Anja Vink. Voor het eerst reikte de jury van de Johan van der Sandenscriptieprijs twee hoofdprijzen uit voor scripties die goed, degelijk in elkaar zitten, waaraan goed onderzoek is voorafgegaan en waarin de vooraf gestelde vragen worden beantwoord. Deze hoofdprijzen gingen naar Ruby Klos en Loesje van Zutphen.


Johan van der Sandenprijs 2012

Tijdens de jaarlijkse managementbijeenkomst van de Stichting Platforms VMBO (SPV) zijn de Johan van der Sandenprijzen uitgereikt. De hoofdprijs is gewonnen door Anne Ferrari-Tijmensen uit Haarlem voor haar scriptie ‘Literaire leeskilometers’ over inspirerend literatuuronderwijs aan leerlingen uit de vierde klas van de Theoretische leerweg. Vooral jongens probeert Anne Ferrari met succes aan het lezen te krijgen. De hartprijs (voor een scriptie waaruit ‘hart’ voor het vmbo blijkt) is gewonnen door Manon Melkert uit Tilburg voor haar scriptie: ‘Wie schrijft die blijft niet, maar slaagt: lessencyclus binnen vmbo examenvoorbereiding schrijfvaardigheidonderdeel Engels’. In 2012 is de Johan van der Sanden erepenning toegekend aan Corine Korrel, oprichter en ambassadeur van OnStage.


Johan van der Sandenprijs 2011

Tijdens de managementbijeenkomst op 13 oktober 2011 zijn de Johan van der Sandenprijzen uitgereikt. De hoofdprijs was voor Inge de Laat voor haar scriptie ‘LWOO beleid onder de loep, over het LWOO beleid op het Elde College’. Ad van El heeft de hartprijs gewonnen met zijn scriptie: ‘Instructie in de steigers…’ over instructie op Praktijkschool De Singel in Oss.
Inge Kirsten mag zich ambassadeur van het vmbo noemen. Zij heeft de Johan van der Sanden erepenning in ontvangst genomen. Inge is docent Engels en Decaan aan het Buitenhoutcollege in Almere en bestuurslid vmbo-mbo van de decanenvereniging NVS NVL. De jury roemt Inge voor haar initiatieven en doorzettingsvermogen en haar passie voor vmbo-leerlingen.