Nieuwe leerweg

Nieuwe Leerweg
24 november - 2022

Geen nieuwe leerweg, wel praktijkgerichte programma’s

In een brief, als antwoord op vragen van D66 heeft minister Wiersma enige duidelijkheid gegeven over de toekomst van de gemengde en theoretische leerweg.

Meer lezen
Nieuwe leerweg
16 november - 2022

Ontwikkeling praktijkgerichte programma’s gaat door, nieuwe leerweg uitgesteld

De minister is enthousiast over praktijkgerichte programma’s en wil graag door met de ontwikkeling van deze programma’s in de gemengde en theoretische leerweg.

Meer lezen
Vmbo
03 november - 2022

VO-raad, SPV en Platform TL dringen aan op duidelijkheid over vervolg praktijkgerichte programma’s en nieuwe leerweg

Duidelijkheid over het vervolg van praktijkgerichte programma’s en de nieuwe leerweg voor het vmbo laat nog op zich wachten.

Meer lezen
Nieuwe leerweg
12 september - 2022

Praktijkgericht programma 3e ronde bezoekvouchers

Alle scholen met de gemengde en of de theoretische leerweg krijgen wederom de mogelijkheid om op bezoek te gaan bij een pilotschool om zodoende praktische ervaring over de organisatie en uitvoering van het praktijkgerichte programma te krijgen. 

Meer lezen
Nieuwe leerweg
27 mei - 2022

Nieuwe leerweg, praktijkgericht programma, bijscholing

SPV is er groot voorstander van dat alle leerlingen in het v(mb)o kennismaken met de beroepspraktijk. Leerlingen leren hierdoor basisvaardigheden en oriënteren zich op hun toekomst.

Meer lezen
Praktijkgerichte programma's
27 mei - 2022

Stand van zaken praktijkgerichte programma’s

De ervaringen van het eerste pilotjaar worden verwerkt in de tweede versie van de concept examenprogramma’s voor de licentievrije programma’s. Daarnaast verschijnen binnenkort de eerste concept examenprogramma’s voor de licentiegebonden programma’s en ‘Techniek en innovatief vakmanschap’.

Meer lezen
Bijscholing
27 mei - 2022

Bijscholing nieuwe leerling/praktijkgerichte programma’s

Wilt u zich voorbereiden op de invoering van een praktijkgericht programma, dan kunt u deelnemen aan een van de scholingen rond deze programma’s.

Meer lezen
Vmbo
09 mei - 2022

Planning van de nieuwe leerweg: stand van zaken

Minister Wiersma buigt zich de komende maanden over de eerste ervaringen met de pilot praktijkgerichte programma’s en de gevolgen voor de nieuwe leerweg.

Meer lezen
Nieuwe leerweg
07 april - 2022

Project bezoekvouchers: bezoek een pilotschool nieuwe leerweg

Het Platform-TL start met de tweede ronde bezoekvouchers. In dit project wordt door Platform-TL contact gelegd tussen een niet-pilotschool (die graag op bezoek wil bij een pilotschool) en een pilotschool.

Meer lezen
Nieuwe leerweg
25 maart - 2022

Bijscholing nieuwe leerweg. Blijf up-to-date

Al bijna 2000 mensen hebben een scholing gevolgd als voorbereiding op de invoering van de nieuwe leerweg. Bijscholingvmbo.nl biedt trainingen om kennis te maken met de nieuwe leerweg.

Meer lezen
  • 1
  • 2

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT