Examens 2023

U vindt op deze pagina informatie over het examen 2023.

Examens

Voorlichting cspe’s en PTA’s

Op 17 januari 2023 hebben toetsdeskundigen van Cito, CvTE en SPV voorlichting gegeven over de totstandkoming van cspe’s en PTA’s. Aan docenten die voor het eerst een cspe afnemen, werd uitgelegd hoe een cspe tot stand komt, welke voorbereiding er nodig is om een cspe af te nemen, hoe antwoorden/resultaten beoordeeld worden en wat er allemaal moet en mag bij de afname van een cspe.
Toetsdeskundigen van SPV vertelden welke eisen er aan een PTA gesteld worden, op welke manier getoetst kan worden of leerlingen de stof die ze voor bijv. een beroepsgericht keuzevak moeten beheersen ook werkelijk beheersen en op welke manier een PTA tot stand kan komen.
De presentaties die door Cito, CvTE en SPV zijn gebruikt zijn te downloaden.
Presentatie introductiecursus cspe’s
Presentatie voorlichting PTA

VMBO Examenfestival 2023

Ruim 1500 mensen hebben 14 en 15 maart het VMBO Examenfestival bezocht. Een bijeenkomst waarin voorlichting en inspiratie rond het centraal- en het schoolexamen in het vmbo centraal stond. Deelnemers beoordeelden de dagen heel positief en gingen naar huis met zinvolle informatie. De presentaties zijn te downloaden.
Bekijk de presentaties

Trainingen en werkbijeenkomsten

Om scholen in het vmbo te ondersteunen bij het vertalen van de aangescherpte PTA eisen én bij het invoeren van een examencommissie binnen de eigen school, organiseert SPV diverse trainingen en werkbijeenkomsten. Zie hiervoor https://bijscholingvmbo.nl/schoolexaminering/. Alle trainingen kunnen ook in company worden verzorgd. Voor meer informatie: w.bredewold@platformsvmbo.nl (Wilma Bredewold, kwartiermaker schoolexaminering SPV).

Vragen examens 2023

Vragen over de examens kunt u stellen via het Examenloket (examenloket@duo.nl) of via SPV (info@platformsvmbo.nl). Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vragen.

Vraagformulier

Bezoekadres
Stichting Platforms vmbo
Aïdadreef 4
3561 GE Utrecht
Routebeschrijving

Postadres
Stichting Platforms vmbo
Postbus 59
7630 AB Ootmarsum

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT