Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

01 - 03 - 2020

Het online archief van de schoolexamenbank vmbo

In de periode van 2016 t/m 2019 is in een landelijke project van de Stichting Platforms vmbo gewerkt aan de ontwikkeling van de Schoolexamenbank vmbo. Dit was een online database voor docenten met (theorie)vragen en (praktijk)opdrachten voor schoolexamens van de keuzevakken van het beroepsgerichte vmbo. Docenten konden op basis van een toetsmatrijs vragen en opdrachten selecteren voor een geheel valide schoolexamen. Antwoordenmodel, toetsmatrijs met eindtermenverantwoording en een omzettingstabel voor de becijfering werden volautomatisch meegeleverd. De schoolexamens konden op papier of online worden afgenomen. Voor elk profiel was een redactieteam van docenten en experts actief dat vragen van oude CSPE-examens actualiseerde en geheel nieuwe vragen en opdrachten ontwikkelde. Op deze manier zijn meer dan 7000 vragen en opdrachten in de database van de Schoolexamenbank vmbo opgenomen.

Online archief

Het vmbo-brede project van de Schoolexamenbank vmbo is helaas per september 2019 gestopt. Alleen het profiel Groen is doorgegaan met een eigen Schoolexamenbank Groen. Gelukkig is de inhoud van de oorspronkelijke Schoolexamenbank vmbo echter sinds kort beschikbaar in een Online Archief! Het online archief bevat theorievragen en praktijkopdrachten voor de meest gangbare keuzevakken van de profielen:

  • Bouwen, Wonen en Interieur
  • Dienstverlening & Producten
  • Economie en ondernemen
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie
  • Maritiem en techniek
  • Media Vormgeving en ICT
  • Mobiliteit en Transport
  • Produceren, Installeren en Energie
  • Zorg en Welzijn.

In het Online Archief kunnen docenten vragen en opdrachten zoeken en selecteren om te downloaden als Word-bestand of als QTI-bestand. Antwoordenmodellen worden meegeleverd.

Let op

Inloggen in het Online Archief van de Schoolexamenbank vmbo is alleen mogelijk voor docenten. Leerlingen hebben begrijpelijkerwijs geen toegang tot de schoolexamenvragen en -opdrachten. Inloggen is daarom om veiligheidsredenen alleen mogelijk voor docenten van scholen die zijn aangesloten bij de Entree Federatie. Kijk hier voor een overzicht van aangesloten scholen(koepels). Bovendien moet voor inloggende gebruikers het zogenoemde eduPersonAffiliation-kenmerk van Entree zijn ingevuld met ‘docent’. Lukt inloggen niet, neem dan contact op met de ICT-afdeling van uw school en geef bovenstaande informatie door.

Online archief Schoolexamenbank vmbo

Meer nieuws

Andere nieuwsberichten die interessant zijn voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Meer nieuws
22 april - 2024
Andere Tijden special: Miljonairs van de toekomst
22 april - 2024
Vul de cspe-enquête in!
22 april - 2024
3 juni: vier 20 jaar SPV met ons mee

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT