Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Nieuws

Filteren op:
23 januari - 2023

Inschrijven VMBO Examenfestival op 14 en 15 maart

Op 14 en 15 maart 2023 organiseert SPV in samenwerking met CvTE en Cito het VMBO Examenfestival.

Meer lezen
Vmbo
22 januari - 2023

Aantal leerlingen in het vmbo is gegroeid

Het aantal 3e jaars leerlingen dat een beroepsgericht profiel volgt in het vmbo is in 2022-2023 gestegen met 6.0%. Dit is veel meer dan de prognose van 1.5% die DUO had afgegeven. Ook het aantal leerlingen in de theoretische leerweg stijgt, met 2,5%. 

Meer lezen
Vmbo
20 januari - 2023

Klankbordgroep Impuls Open Leermateriaal

Voor het programma ‘Impuls open leermateriaal’ van het Groeifonds is Kennisnet (programmaleider) op zoek naar input uit het scholenveld. Hiervoor zoeken ze scholen/directeuren/docenten/leerkrachten die een brede klankbordgroep (PO en VO apart) kunnen vormen voor dit programma.

Meer lezen
Vmbo
20 januari - 2023

Kennismaken met het beroepsgerichte vmbo

Nieuwe teamleider of sectordirecteur in het vmbo zoeken regelmatig contact met SPV met een vraag over wat er mag en moet in het vmbo.

Meer lezen
Keuzevakken
20 januari - 2023

Een ‘syllabus’ voor keuzevakken

Regelmatig komt de vraag of er voor keuzevakken een syllabus bestaat. Die is er, maar heet ‘vakinhoudelijke uitwerking’.

Meer lezen
Keuzevakken
20 januari - 2023

In alle keuzevakken wordt examen gedaan

Het vmbo kent 189 keuzevakken (als we de profieldelen die als keuzevak aangeboden mogen worden meetellen). Op 1 na worden alle keuzevakken aangeboden en doen leerlingen ook examen in die keuzevakken.

Meer lezen
Interventies
19 januari - 2023

Vooraankondiging: prijsvraag interventies in het vmbo, pro en (v)so

Is uw organisatie betrokken bij interventies in het vmbo, pro en/of (v)so waarmee de ontwikkeling van cognitieve, sociaal-emotionele en praktische vaardigheden van leerlingen wordt bevorderd? Dan kunt u deze binnenkort indienen voor het wetenschappelijk onderzoek ‘Pilottrajecten interventies in het vmbo, pro en (v)so’.

Meer lezen
Vmbo
18 januari - 2023

Voorlichting CSPE’s en PTA’s

Op 17 januari 2023 hebben toetsdeskundigen van Cito, CvTE en SPV voorlichting gegeven over de totstandkoming van CSPE’s en PTA’s. De presentaties die door Cito, CvTE en SPV zijn gebruikt zijn te downloaden.

Meer lezen
Vmbo
17 januari - 2023

Inschrijving Groenpact Impactprijs gestart

De inschrijving voor Groenpact Impactprijs is gestart! Aanmelden kan tot en met 13 februari 2023 – georganiseerd door Groenpact.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT