Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Nieuws

Filteren op:
Vmbo
25 mei - 2023

Oproep casussen experimenten bevoegdheden

Het lerarentekort vraagt om anders en kritisch te kijken naar onze wet- en regelgeving. Het ministerie van OCW, de vakbonden, PO-Raad en VO-raad hebben in april 2022 het onderwijsakkoord “Samen voor het beste onderwijs” gesloten.

Meer lezen
Vmbo
22 mei - 2023

Bijeenkomst praktijkgericht programma Techniek en Innovatief Vakmanschap (TIV)

Op 13 juni 2023 is er een bijeenkomst voor scholen die het praktijkprogramma TIV willen gaan aanbieden. De platforms PIE en M&T organiseren deze bijeenkomst en willen hiermee tegemoetkomen aan de vragen die er leven over dit praktijkprogramma.

Meer lezen
Beroepsbeeld
16 mei - 2023

Beroepsbeeld leraar

Met het Beroepsbeeld Leraar wordt een toekomstgericht beeld beoogd dat leraren in spe beter inzicht geeft in de verschillende aspecten van het leraarschap. Doe mee en laat iedereen het beroep van leraar door jouw ogen zien!

Meer lezen
Praktijkgerichte programma's
11 mei - 2023

Kamerbrief over praktijkgerichte programma’s vmbo

Minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeert de Tweede Kamer over praktijkgericht programma’s als examenvak in de gemengde en theoretische leerweg in het vmbo.

Meer lezen
VMBO
10 mei - 2023

Ruim 250.000 leerlingen krijgen nauwelijks aandacht van minister Wiersma

Vandaag presenteert de Onderwijsinspectie de Staat van het Onderwijs. De Sectorraad Praktijkonderwijs en Stichting Platforms VMBO zijn teleurgesteld in de eerste reactie van minister Wiersma van primair en voortgezet onderwijs op de Staat van het Onderwijs.

Meer lezen
Vmbo
09 mei - 2023

4e Landelijke conferentie vso – pro – (v)mbo

De 4e landelijke conferentie vso – pro – (v)mbo “Met elkaar aan de slag!”, georganiseerd door Actis Seminars, wordt gehouden op woensdag 20 september 2023 in het Hart van Holland te Nijkerk.

Meer lezen
SLO
21 april - 2023

Leraren en vakexperts gezocht!

Wil jij een rol van betekenis spelen in de actualisatie van de kerndoelen van mens & maatschappij, mens & natuur, kunst & cultuur, moderne vreemde talen, en bewegen & sport? Breng jouw kennis en ervaring in en meld je snel aan!

Meer lezen
Vmbo
19 april - 2023

12 juni 2023: Managementdag SPV

Op 12 juni 2023 vindt de Managementdag van SPV plaats bij the Colour Kitchen Zuilen in Utrecht. Dit jaar staat de samenwerking tussen vmbo en bedrijfsleven centraal en wordt er aandacht besteed aan de vraag wat we kunnen leren van onderzoek in het vmbo.

Meer lezen
Vmbo
17 april - 2023

Lesgeven vanuit verwondering: docenten gezocht die mee willen werken.

Het Kohnstamm instituut, Iclon en de Vrije universiteit doen onderzoek naar de vraag of verwondering de motivatie verhoogt bij het leren van bètavakken.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT