Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Nieuws

Filteren op:
Doorstroom
15 juni - 2024

Flitsonderzoek: Gevolgen van de doorstroomtoets voor vmbo-scholen

SPV wil graag uw ervaringen met de doorstroomtoets en de zij-instroom van leerlingen in beeld brengen, zodat op basis van cijfers een gesprek gevoerd kan worden over de voor- en nadelen van de manier waarop omgegaan wordt met het schooladvies aan leerlingen. Ervaringen met de doorstroomtoets? Vul de vragenlijst voor 25 juni in.

Meer lezen
Vmbo
13 juni - 2024

Lotje naar de havo, no way!

Als het gaat om het imago van het (v)mbo in Nederland, is er nog veel winst te behalen. Stichting Guruz zet zich samen met diverse partners, waaronder Stichting Platforms vmbo, in voor het project Pulse met als voornaamste doel het verkleinen van het kennisgat tussen mbo-onderwijs en arbeidsmarkt.

Meer lezen
Leermiddelen
12 juni - 2024

Funderend onderwijs: kwaliteit leermiddelen moet beter


Het funderend onderwijs moet meer regie pakken op de kwaliteit van leermiddelen en een stevige positie innemen richting marktpartijen, dit en meer blijkt uit een peiling onder ruim 2500 leraren, schoolleiders, schoolbestuurders en andere onderwijsprofessionals.

Meer lezen
Kamerbrief
11 juni - 2024

Kamerbrief over de waardering van praktijkgericht onderwijs en de toekomst van het vmbo

Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeert de Tweede Kamer over de stappen om de rol van praktijkgericht onderwijs te versterken en de waardering voor praktijkgericht onderwijs te verbeteren.

Meer lezen
Vmbo
10 juni - 2024

VMBO in beweging

SPV viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en het vmbo bestaat 25 jaar. Dat gaf een extra feestlijk tintje aan de SPV Managementdag op 4 juni in leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De dag, met onder meer twee rondes workshops over actuele ontwikkelingen, stond in het teken van het thema ‘Vmbo in beweging’.

Meer lezen
STO
07 juni - 2024

Raymond Nijenhuis nieuwe kartrekker STO

Op 1 augustus 2024 stopt Jan van Nierop als kartrekken STO. Hij wordt opgevolgd door Raymond Nijenhuis.

Meer lezen
Vmbo
26 mei - 2024

Save the date: Examenfestival 2025

Het duurt nog een tijdje, maar voor de planning van het nieuwe schooljaar is het goed te weten dat het Examenfestival 2025 gehouden wordt bij het NBC in Nieuwegein op 10 en 11 maart 2025.

Meer lezen
Bijscholing vmbo
23 mei - 2024

Bijscholing vmbo gaat door!

Ook in het nieuwe schooljaar gaat Bijscholing vmbo door. Er staan weer nieuwe trainingen en data waarop die georganiseerd worden op de website.

Meer lezen
Cspe
23 mei - 2024

CSPE enquête: resultaten

Bijna 1050 mensen hebben dit jaar de cspe-enquête ingevuld. Bedankt daarvoor!

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT