Publicaties

U vindt op deze pagina publicaties die door SPV zijn samengesteld en uitgegeven.

Publicaties van SPV

2021 Jacqueline Kerkhoffs, Eva Voncken, Anne Wesseling, Harry Willemsen
Krant Sterk Beroepsonderwijs – het vervolg

In de krant ‘Sterk Beroepsonderwijs – het vervolg’ staan inspirerende voorbeelden en wordt aandacht besteed aan de nieuwe leerweg in het vmbo. Naast inspirerende voorbeelden staan er weer diverse columns en brieven tussen docenten en hun oud leraren in deze krant.

2021 Jacqueline Kerkhoffs, Eva Voncken, Harry Willemsen
Krant Sterk Beroepsonderwijs: Coronaproof onderwijs

Scholen hebben er op allerlei manieren voor gezorgd dat het onderwijs door kon gaan. Wat anders jaren in beslag zou nemen, lukte binnen een bestek van maanden of weken, bijvoorbeeld onderwijs op afstand en virtuele open dagen. Deze krant staat vol voorbeelden van coronaproof onderwijs.

2020 Jacqueline Kerkhoffs, Eva Voncken, Harry Willemsen
Krant Sterk Beroepsonderwijs: samen leren, juist nu!

Juist in coronatijd is samenwerking ontzettend belangrijk. Deze krant staat vol voorbeelden van samen doen en samen leren, voor sterk beroeps­onderwijs en sterke leerlingen/studenten.

2020 Jacqueline Kerkhoffs, Eva Voncken, Harry Willemsen
Krant Sterk Beroepsonderwijs: route naar een beroep

Deze krant is niet alleen bedoeld voor leerlingen, maar ook voor docenten en schoolleiders in het vmbo en mbo én voor bedrijven. Om te laten zien tot welke mooie resultaten samen de schouders eronder zetten in de regio kan leiden: De route naar een beroep van doorlopende loopbaanoriëntatie en -begeleiding tot meer praktijk voor TL-leerlingen.

2019 Jacqueline Kerkhoffs, Eva Voncken, Harry Willemsen
Digitale krant Kies!

Kies! is de titel van deze vmbo-krant. Er valt een hoop te kiezen in het nieuwe vmbo. Niet alleen voor vmbo-leerlingen, maar ook voor scholen en docenten. Op alle vmbo-scholen zijn de afgelopen jaren de oudere afdelingsprogramma’s vervangen door bredere profielprogramma’s met keuzevakken. In deze krant is te lezen over alles wat te maken heeft met (nieuwe) keuzes maken.

2019 Wilma Bredewold, Jacqueline Kerkhoffs
Wat moet en wat mag? Het programma van toetsing en afsluiting (PTA) in het vmbo

Het PTA staat volop in de belangstelling. Veel scholen willen een kwaliteitsslag maken met hun PTA. Bij het opstellen van een goed PTA lopen docenten, vakgroep voorzitters, examensecretarissen en schoolleiders tegen vragen aan. Met deze handreiking wil SPV zoveel mogelijk antwoord geven op deze vragen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT