Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

21 - 02 - 2018

Het vmbo en zijn leerlingen

Op verzoek van Curriculum.nu hebben SPV en het Platform TL een beschrijving gemaakt van het vmbo en de leerlingen in het vmbo. Geen eenvoudige zaak, want het vmbo is zeer divers; van leerlingen die heel erg hun best doen en een diploma basisberoepsgerichte leerweg halen, tot leerlingen die ook naar havo zouden kunnen en leerlingen die met een hoger advies heel bewust kiezen voor een beroepsgerichte opleiding.

Het boekje eindigt met een poster waarop 4 punten staan waarmee de ontwikkelteams van curriculum.nu rekening moeten houden als het gaat om het vmbo: 

Wat u echt moet weten

  • Vmbo is geen eindonderwijs, doorstromen moet!
  • De praktisch lerende leerling is uitgangspunt van het leren
  • Ruim 50% van alle leerlingen volgt een vmbo-opleiding
  • Vmbo-scholen en docenten besteden veel aandacht aan het versterken van het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van leerlingen

Publicatie

Poster

Introductie filmpje over het vmbo

Het vmbo is een verzamelnaam voor vier officiële leerwegen, die in allerlei variaties aangeboden worden aan een zeer diverse groep leerlingen. Deze groep leerlingen vormt ruim 50% van het aantal leerlingen dat in het voortgezet onderwijs zit.

Bekijk de video

Meer nieuws

Andere nieuwsberichten die interessant zijn voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Meer nieuws
07 februari - 2018
Aantal keuzevakken op de eindlijst

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT