Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

14 - 12 - 2022

Open dag! Bereid hem voor!

De komende maanden houden alle scholen voor voortgezet onderwijs weer open dagen. Dagen waarop ze de school openstellen voor potentiële nieuwe leerlingen en hun ouders. Natuurlijk laat de vo-school zich dan van zijn beste kant zien.

In veel regio’s in Nederland kan een groep 8-leerling kiezen uit meerdere scholen voor voortgezet onderwijs. Die keus is niet makkelijk, want de ene school is niet beter of slechter dan de andere en de doelen die nagestreefd moeten worden zijn voor alle scholen gelijk. Maar de ene school doet dat op een andere manier dan de andere. De ene school geeft leerlingen bijv. meer vrijheid, terwijl een andere school strengere regels hanteert. Er zijn scholen die veel aandacht besteden aan sport, terwijl andere juist maatschappelijke opdrachten uitvoeren of cultuur hoog in het vaandel hebben staan.

Een school moet passen bij een kind. Vanuit het PO wordt ouders en kinderen geadviseerd meerdere open dagen te bezoeken en vooraf een lijstje te maken van vragen waar ze antwoord op willen krijgen.

Op de website Go VMBO staan handige tips waaraan ouders kunnen denken als ze een school voor hun kind kiezen.

Bekijk Go VMBO

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT