Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.
SPV wint de prijs, omdat zij, aldus het juryrapport, erin slaagt een brug te slaan tussen docenten in de klas en ontwikkelingen in het onderwijs. Al 20 jaar voorziet SPV, samen met de platforms, docenten van informatie en praktische handvaten voor hun lessen en OCW van ervaringen uit de klas.
SPV was een van de initiatiefnemers van vernieuwingen in het vmbo, zoals het invoeren van de beroepsgerichte profielen. Ook nu loopt het vmbo voorop als het gaat om Sterk Beroepsonderwijs, Sterk Techniekonderwijs, Bijscholing vmbo en Go VMBO.
Het vmbo kent een heel eigen benadering en slaagt erin onderwijs te ontwikkelen dat elke leerling in staat stelt, in een combinatie van theorie en praktijk, hun doorgroeipotentieel te maximaliseren. Elke vmbo-school doet dit op zijn eigen manier. SPV schenkt aandacht aan deze verschillende manieren en brengt docenten bij elkaar, zodat ze van elkaar kunnen leren. Tegelijkertijd neemt SPV initiatief tot doorontwikkeling van het vmbo.
Arjen Daelmans, voorzitter: ‘Onderwijs moet leerlingen de kans bieden om zich op hun eigen tempo en niveau te ontwikkelen. Zowel tempo als niveau kunnen per vak verschillen. SPV pleit voor steeds meer flexibiliteit en maatwerk in het onderwijs, waarbij het onderwijs zich aanpast aan het tempo en het niveau van de leerling en hen de ruimte geeft om te ervaren wat ze kunnen.’
De organisatie heeft zich toegewijd aan het veiligstellen van het toekomstige succes van leerlingen en heeft zich geconcentreerd op de aspecten die het belangrijkst zijn voor hun ontwikkeling. Door deze toewijding heeft SPV een behoorlijke reputatie opgebouwd en is het erkend als de Beste Aanbieder van Middelbaar Beroepsonderwijs 2024 door de Benelux Ondernemingsprijzen. Deze erkenning zal SPV verder in staat stellen om de transformatie van onderwijservaringen voor studenten in de hele regio te bevorderen.
Lees meer in (Engelstalig) artikel