Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Nieuws

Filteren op:
Corona
29 maart - 2021

Reactie SPV op Nationaal Onderwijs Programma

SPV roept OCW op de professionals die in het onderwijs werken serieus te nemen en hen niet eerst te verplichten een scan af te nemen en een plan te maken voor er geld voor het weg werken van vertragingen beschikbaar komt.

Meer lezen
Corona
29 maart - 2021

Krant 2021 ‘Coronaproof’

Twee keer per jaar geeft SPV een krant uit waarin we aandacht besteden aan een thema dat speelt in het vmbo. Dit jaar konden we natuurlijk niet om corona heen en dus hebben we besloten een krant te maken met als titel ‘Coronaproof’.

Meer lezen
Vmbo
13 maart - 2021

VMBO in de media

De afgelopen periode is er in de media aandacht geweest voor het vmbo. Op 7 maart zond RTL Z een programma uit over het vmbo. De makers van Klassen gaan meetups organiseren en met mensen in gesprek over gelijke kansen voor alle kinderen. 

Meer lezen
Vmbo
08 maart - 2021

RTL Z over vmbo

Op 7 maart zond RTL Z een programma uit over het vmbo. Hebt u het gemist? U kunt het nog terugkijken.

Meer lezen
Vmbo
08 maart - 2021

Vernieuwing vmbo: Rapportage monitor en casestudies

De vernieuwing van het vmbo wordt van 2016 tot en met 2022 gemonitord en geëvalueerd. Het rapport doet verslag van de stand van zaken in 2020.

Meer lezen
Corona
17 februari - 2021

€ 8,5 miljard extra voor Nationaal Programma Onderwijs

Via het Nationaal Programma Onderwijs wordt de komende twee en een half jaar € 8,5 miljard extra geïnvesteerd in het gehele onderwijs, van het funderend onderwijs tot en met het hoger onderwijs.

Meer lezen
Examens 2021
13 februari - 2021

Examens 2021 gaan door!

De centrale examens van 2021 gaan door heeft minister Slob besloten. Meer informatie vindt u in in een brief van minister Slob aan de Tweede Kamer en het servicedocument.

Meer lezen
Nieuwe leerweg
12 februari - 2021

Taking the Next Step, conferentie Platform-TL

Op 16 maart 2021 organiseert het Platform-TL de online conferentie ‘Taking the Next Step’ over de nieuwe leerweg en de aankomende curriculum-verandering. Er is slechts plek voor 200 deelnemers dus meldt u snel aan.

Meer lezen
Column
16 januari - 2021

Column | Klassen: nu aandacht voor het vmbo

De afgelopen tijd hebben veel mensen gekeken naar de serie ‘Klassen’ op tv. De serie roept heel enthousiaste reacties op, omdat een inkijkje wordt gegeven in groep 8 van de basisschool en het belangrijkste onderwerp in die klassen: ‘wat is jouw advies’. Alsof het hele leven van kinderen van dat ene advies afhangt.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT