Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Nieuws

Filteren op:
Vmbo
22 april - 2024

Andere Tijden special: Miljonairs van de toekomst

Op vrijdag 26 april om 22.15 uur is er op NPO 2 een special te zien van het programma Andere Tijden. Een special met veel historisch archiefmateriaal over hoe het beroepsonderwijs veranderde en hoe de toekomst ervan er mogelijk uitziet.

Meer lezen
Jubileum
22 april - 2024

3 juni: vier 20 jaar SPV met ons mee

Op 3 juni organiseert SPV haar jaarlijkse Managementdag voor leidinggevenden in het vmbo. Thema dit jaar is ‘vmbo in beweging’. Keynote speaker is Johannes Visser, de schrijver van het boek ‘Is het voor een cijfer’.

Meer lezen
Vmbo
22 april - 2024

SPV geeft input aan de Tweede Kamer

De brief was nog maar net verstuurd toen duidelijk werd dat het vmbo-debat in de Tweede Kamer, dat gepland stond voor 24 april, niet doorgaat.

Meer lezen
Jubileum
22 april - 2024

Jaap de Kruijf: SPV’er van het eerste uur, gepensioneerd maar nog steeds zéér actief

In een reeks artikelen interviewen we personen met een rol van betekenis in de historie van SPV. Als vierde in de rij komt Jaap de Kruijf, SPV’er van het eerste uur.

Meer lezen
Vmbo
08 april - 2024

Uitnodiging SPV Managementdag 3 juni 2024

Op 3 juni 2024 vindt de jaarlijkse SPV Managementdag plaats in het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Het thema van de dag is dit jaar ‘Het vmbo in beweging’.

Meer lezen
Vmbo
23 maart - 2024

Opiniestuk, infographic reacties

Maandag stond er in Trouw een opiniestuk van Arjen Daelmans om ouders van basisschoolkinderen te wijzen op het feit dat het vmbo een goede keus is voor hun kinderen. Bij het opiniestuk hoort een infographic die laat zien hoe vmbo-leerlingen doorstromen naar het mbo.

Meer lezen
Jubileum
22 maart - 2024

Jeroen de Weger: “SPV ogen en oren van vmbo in de 2e kamer”

In een reeks artikelen interviewen we personen met een rol van betekenis in de historie van SPV. Als derde in de rij komt Jeroen de Weger, teamleider vmbo op het ministerie van OCW aan het woord.

Meer lezen
NRO
18 maart - 2024

Interventieonderzoek NRO in het vmbo, pro en (v)so van start

Het NRO-programma Effectmeting kansrijke interventies is uitgebreid met vier pilottrajecten in het vmbo, praktijkonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Meer lezen
VMBO
18 maart - 2024

Trots op het vmbo: Voortreffelijk Mega Belangrijk Onderwijs!

Arjen Daelmans, voorzitter van SPV, schreef een opiniestuk over het vmbo dat geplaatst is in het dagblad Trouw op 18 maart 2024.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT