Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

Nieuws

Filteren op:
Vmbo
19 september - 2020

Save the date: 23 november Webinars voor BWI, Groen en PIE (voor examensecretarissen en docenten)

Voor de vakken BWI, Groen en PIE worden in examenjaar 2021 voor één onderdeel van elk cspe (BB/KB/GL, rood en blauw) meerdere opdrachten in Facet aangeboden.

Meer lezen
Vmbo
18 september - 2020

Meewerken aan het landelijk curriculum? Meld u aan!

Voor de curriculumherziening zoekt Curriculum.nu leraren. Bent u die enthousiaste en nieuwsgierige leraar die gemotiveerd is om mee te denken over de herziening van het landelijk curriculum?

Meer lezen
Vmbo
06 augustus - 2020

Meld u aan als pilotschool nieuwe leerweg

Tot 15 september kunt u zich aanmelden als pilotschool nieuwe leerweg. Er worden 100 nieuwe pilotscholen gezocht die een praktijkgericht programma in de eigen school gaan uitproberen en meedenken over de inrichting van de nieuwe leerweg.

Meer lezen
Vmbo
06 juli - 2020

Nieuwe website

Het is u vast al opgevallen dat SPV een nieuwe website heeft. In de nieuwe website is de website www.nieuwvmbo.nl opgegaan.

Meer lezen
Vmbo
21 mei - 2020

Een 3 voor een keuzevak = gezakt!

Elk keuzevak moet met ten minste een 4 worden afgerond. Er mag geen 3 op de eindlijst van een leerling staan.

Meer lezen
Schoolexaminering
29 april - 2020

Slaag-zakregeling nieuw vmbo

Er komen nogal wat vragen binnen over de wijze waarop de cijfers voor het beroepsgerichte programma tot stand komen in het nieuwe vmbo. In plaats van één cijfer dat twee keer meetelt krijgen leerlingen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen voor de nieuwe profielen twee cijfers die elk één keer mee tellen.

Meer lezen
Schoolexamenbank
23 maart - 2020

Schoolexamenbank gaat verder in Woots

Het voortbestaan van de Schoolexamenbank vmbo is een feit! Met ingang van schooljaar 2020/2021 zijn alle examens en toetsitems te benaderen via het digitale toetsplatform Woots.

Meer lezen
Vmbo
17 maart - 2020

Geslaagde 4e editie VMBO Examenfestival

Ruim 1000 mensen hebben 9 en 10 maart het VMBO Examenfestival bezocht. In dit artikel zijn al de verschillende presentaties te downloaden.

Meer lezen
Vmbo
05 maart - 2020

Wat moet en wat mag in het VSO?

Onder de titel ‘Wat moet en wat mag in het VSO’ is een boekje verschenen dat als aanvulling gezien moet worden op ‘Wat moet en wat mag in het nieuwe vmbo’.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden
VMBO ONDERWIJS OP MAAT