FAQ

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen met antwoorden. Deze vragen worden regelmatig aangevuld.

FAQ

Kan een leerling ook voor twee beroepsgerichte profielvakken kiezen?

Een leerling kiest één beroepsgericht profielvak en doet daar centraal examen in. Aan dat ene beroepsgerichte profielvak zijn ook zijn geprofielgevonden vakken gekoppeld.

Als beroepsgerichte keuzevakken kan een leerling een deel van een ander (tweede) beroepsgericht profielvak volgen. Als een school daarvoor licentie heeft mag ze een tweede beroepsgericht profielvak compleet als keuzevakken aanbieden. Bezit de school geen licentie dan mogen twee van de vier modulen van een profielvak als keuzevakken gevolgd worden en moeten er nog twee ander keuzevak gevolgd worden om aan de eis: 4 keuzevakken, te voldoen. Beroepsgerichte keuzevakken worden afgesloten met een schoolexamen (ook als het modulen van een profielvak uit een andere sector zijn). Als het profielvak, dat de leerling als keuzevakken volgt, in een andere sector ligt, hoeft de leerling niet de voor die sector verplichte profielgebonden te volgen.

Een leerling mag een compleet profielvak als extra vak volgen, maar moet dan ook vier keuzevakken volgen en afsluiten.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.